` Het indoorzwemparadijs van Europa-Park; Rulantica - Kiesreis

menu

Het indoorzwemparadijs van Europa-Park; Rulantica

Europa-Park Rulantica; wat is er te beleven?

Het grootste attractiepark van Duitsland is Europa-Park, waar je kunt genieten van een dagje uit in alle landen van Europa als themagebied. Het park bestaat sinds 12 juli 1975 en zit vol met attracties, van wilde achtbanen tot een enorm waterpark. Dit laatste is een tropisch indoorzwemparadijs en heeft de naam Rulantica. Het beschikt in totaal over 25 waterattracties, waaronder allerlei baden, glijbanen, ontspanningsgelegenheden en een groot golfslagbad.

Het waterpark Rulantica heeft een Scandinavisch tintje, wat tevens het thema van het park is. De naam zelf betekent “waterpret”, wat je met het hele gezin kunt beleven. Kom in dit artikel achter de mogelijkheden in dit grote waterpark en welke 5 attracties voor jou en je gezin zeker een bezoekje waard zijn.

© Kiesreis

Het indoorzwemparadijs van Europa-Park; Rulantica

Rulantica behoort tot één van de thema’s in het Duitse attractiepark Europa-Park. Dit park is namelijk opgedeeld in thema’s van de Europese landen. Er zijn bijvoorbeeld Duitse, Engelse, Franse en Griekse thema attracties te vinden. Daarnaast kun je het Grimm sprookjesbos bezoeken, waar alle sprookjes tot leven komen, of ga naar het Koninkrijk van de Minimoys, wat een film triologie als thema heeft.

Rulantica is tevens voorzien van een thema, namelijk Scandinavië. Alle namen van de waterattracties zijn gevormd naar dit thema en het park is ingericht naar plezier voor de hele familie. Er is overigens van alles te beleven, aangezien je zowel kunt ontspannen in één van de sauna’s als een hoge dosis adrenaline kunt krijgen in de spannende waterglijbanen. Ook zijn er attracties speciaal voor kinderen.

Het park is wel 32.000 vierkante meter groot en beschikt over 27 glijbanen, 2 sauna’s en 2 poolbars. Het waterpark bestaat overigens uit 12 themazones.

© Kiesreis

Top 5 waterattracties om te bezoeken

In Rulantica zitten veel waterattracties om voor iedereen een onvergetelijk uitje te verzorgen. De volgende 5 attracties zijn hierbij een bezoekje waard en zorgen voor veel waterpret.

1. Falrok

De eerste attractie uit deze top 5 is de Falrok, wat een 360 graden glijbaan is. Deze attractie is toegankelijk voor kinderen vanaf 8 jaar oud en heeft een cilindervorm. De waterglijbaan is maar liefst 6,4 meter hoog en 51 meter lang. Er worden geen banden gebruikt op de glijbaan en je moet een minimale lengte van 110 centimeter hebben. Ook kunnen zwangere vrouwen het beter mijden.

Deze attractie is nog vrij nieuw, aangezien het sinds 2021 geopend is. De glijbaan zit vol met verrassende bochten die je in een rondte van 360 graden naar beneden brengen. Tevens is de glijbaan opgeleukt met felle kleuren, opvallende materialen en stoere patronen. Er zitten overigens zowel open als gesloten delen in het parcours. Aan de hand van een stoplicht wordt aangegeven wanneer je aan de beurt bent.

2. Isbrekker

De tweede beste waterattractie is de Isbrekker, waarbij je letterlijk over het water heen vliegt. Deze glijbaan gaat onder het lichaam van de zeeslang Svagur door en eindigt in het ijspaleis Vinterhal. Via twee springbanen wordt je hier met volle vaart naar beneden gebracht. Aan het einde wordt je als een katapult op het water afgeschoten. Een stoere glijbaan voor de avonturiers met een zwemdiploma dus!

Om aan de attractie deel te nemen, moet je minimaal 10 jaar oud en 125 centimeter lang zijn. Zwangere vrouwen mogen de attractie niet betreden. De glijbaan heeft een hoogte van 4 meter en een lengte van 13,5 meter. Sinds 2019 is de attractie geopend en er kunnen wel 240 mensen per uur van gebruikmaken.

© Kiesreis

3. Skog Lagune

Als tegenovergestelde van de vorige beschreven waterattracties kun je het rustige Skog Lagune bezoeken. Deze lagune vormt een oase van rust, waarbij je kunt ontspannen onder de dennenbomen en tussen de rotspartijen. Het bad is verwarmd en de aankleding zorgt voor een tropische sfeer. Je kunt er plaatsnemen op één van de bubbelbedden en genieten van een drankje aan de poolbar.

De lagune is geschikt voor kinderen van alle leeftijden die in het bezit zijn van een zwemdiploma of onder begeleiding van een volwassene zijn. Ook zwangere vrouwen kunnen in het bad, dat sinds 2019 is geopend, tot rust komen. Dit is de ultieme gelegenheid om te ontspannen.

4. Dugdrob en Vildfål

Ten vierde is de vrije val door Rangnakor een aanrader. Deze attractie bestaat uit twee delen; Dugdrob (deel 1) en Vildfål (deel 2). Je maakt hierbij een vrije val met je armen gekruist tegen je lichaam aan. Één van deze waterattracties is rood en de ander blauw. Daarnaast zijn de buizen verlicht met felle kleuren, waardoor ze een nog spannendere uitstraling hebben.

a. Dugdrob

In het eerste deel ga je via een glazen cabine razend snel naar beneden. Het is een attractie voor de echte sensatie zoekers, waarbij de grond letterlijk onder je voeten vandaan gehaald wordt. Na een tergende countdown klapt het luik onder je voeten weg, waardoor je met de kracht van zwaartekracht en stromend water naar beneden wordt gebracht.

Mensen in een burkini of zwemshirt en zwangere vrouwen mogen niet in de attractie. Kinderen ouder dan 12 jaar en langer dan 140 centimeter mogen wel in deze spannende waterattractie om een onvergetelijke ervaring te beleven.

© Kiesreis

b. Vildfål

In het tweede deel tref je de Vildfål; de tweelingzus van de Dugdrob. Ook van deze attractie krijg je een kick, waar je eveneens via een luik door een buis naar beneden valt. De buizen van beide attracties zijn helemaal afgesloten, maar zijn wel voorzien van delen van acrylglas. Hierdoor kun je tijdens de vrije val uitkijken over het waterpark van Rulantica.

Voor deze attractie gelden dezelfde veiligheidsregels als bij het eerste deel van de vrije val door Rangnakor. Wanneer je aan deze eisen voldoet, val je van een hoogte van 20 meter naar beneden door een 121 meter lange buis. Dit waterspektakel werd in 2019 geopend en elk uur kunnen per attractie 150 mensen een vrije val maken.

© Kiesreis

5. Vildstrøm

Tot slot is de Vildstrøm een bezoekje waard, wat een buitengedeelte van Rulantica vormt en gepresenteerd wordt als wildwaterstroming. Een spannende rivier neemt je hierbij mee in een krachtige stroming, waarbij je door de wildernis wordt heengevoerd. De rivier is voorzien van stroomversnellingen en je kunt er ook ontspannen aan de oever op één van de ligstoelen. De oever is overigens versierd met rotsblokken en groene, tropische bomen.

De attractie biedt toegang aan kinderen ouder dan 8 jaar en langer dan 125 centimeter. Kinderen jonger dan 8 jaar mogen alleen in de rivier met een zwemvest aan en onder begeleiding van een volwassene. De wildwaterrivier is niet geschikt voor zwangere vrouwen. In 2019 is de attractie geopend en het vormt een spannend uitje voor het hele gezin.

© Kiesreis

Andere leuke waterattracties in Rulantica

Afgezien van de bovengenoemde top 5 aan waterattracties in Rulantica biedt het waterpark nog meer attracties en ontspanningsgelegenheden voor het hele gezin.

Peuters en kleuters

Voor de kleintjes van de familie is de Kullerbuller een aanrader. Hier kunnen kleine kinderen vanaf 3 jaar lekker glijden en klimmen in een glijbaan. Daarnaast is voor hen de Schabernakker erg geschikt, waar zij een ritje door de mond van een bergtrol kunnen maken terwijl ze tegen elkaar racen. Overigens is het Snorri Strand een beschutte plek met 2 miniglijbanen en een aantal kleine waterfonteinen. De Tommelplums is tot slot het kindvriendelijke, plezierige land van de trollen.

Families

Je kunt ook heerlijk met je familie een dagje in Rulantica vertoeven, waarbij je bijvoorbeeld tegen elkaar kunt racen in de Hugin. Deze attractie bestaat uit twee parallel lopende glijbanen met een open scheidingswand. Je kunt ook een wedstrijdje houden in de dubbele, golvende glijbaan de Vågorrok.

© Kiesreis

Actiefans

Voor de echte thrill seekers is de Stormrok een aanrader. Hierbij kom je van een glijbaantoren in een grote trechter terecht, waar je na een paar rondjes door een opening glijdt. Je kunt ook een spannend ritje in de Vinter Rytt halfpipe maken, waarbij je in een band met maximaal 4 mensen naar beneden vliegt.

Rustzoekers

Mensen die op zoek zijn naar ontspanning kunnen zich vermaken in de 2 aanwezige sauna’s, Lille en Stor. Daarnaast kunnen ze de Frigg Tempel bezoeken en genieten van de zon en het zen gevoel. Hieraan zitten ook een bar en een buitenbad.

Conclusie; Rulantica in Europa-Park is een bezoekje zeker waard

In het grootste attractiepark in Duitsland, Europa-Park, ligt het waterparadijs Rulantica. Hier kun je met je gezin of een groep vrienden genieten van een spannende waterglijbaan of -attractie, welke voor een adrenalinekick zorgen. Daarentegen zijn er ook gelegenheden speciaal voor kinderen ontworpen en je kunt heerlijk ontspannen in één van de bubbelbaden, sauna’s en de ontspannende lagune. Dit allemaal terwijl je geniet van een verfrissend drankje aan de poolbar.

Rulantica is een indoorwaterparadijs voor jong en oud met 27 glijbanen onderverdeeld in 12 themazones. Bezoek zo ook eens de 5 uitgelichte attracties. Als onderdeel van het Duitse Europa-Park vormt dit spetterende waterpark een waardevolle, veelzijdige toevoeging voor het hele gezin!

© Kiesreis

Praktisch

Europa-Park-Straße 2
77977 Rust bei Freiburg
DUITSLAND
+49 (0) 1805 776 688
https://www.europapark.com
Hotels en tickets zijn online te boeken op de website.

 

Geef een antwoord

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen