` Europa-Park Duitsland: het wordt een echte verslaving - Kiesreis

menu

Europa-Park Duitsland: het wordt een echte verslaving

Europa-Park in Duitsland: een verslavend leuk park!

We zijn al vier keer naar Europa-Park geweest. Al 4 keer en we kunnen er maar niet genoeg van krijgen! Er is zoveel te zien en te doen dat we elke keer nieuwe dingen ontdekken. Bijvoorbeeld, het nieuwe en mooie waterpark en het bijbehorende hotel zijn prachtig. Voor ons is het nog een beetje te vroeg voor een vijfde bezoek want we staan nu nog aan het hek voor het vierde bezoek. We reizen af in onze gezinsauto. Deze geweldige auto biedt ons alles wat we nodig hebben en zo wordt het een fantastisch comfortabele reis naar het park toe. De reis begint dus dan al, in de auto. Het bezoek vóór en na het park is optimaal voor ons. We zullen na 3 dagen weer terugkeren. Als je nieuwsgierig bent naar onze vorige bezoeken aan Europa-Park dan moet je zeker hier en hier ook maar even een kijkje nemen.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Steeds nieuwe dingen ontdekken in het park

Europa-Park wordt voortdurend ontwikkeld en uitgebreid waardoor er altijd nieuwe dingen te ontdekken zijn in het park. Van nieuwe attracties die daarnaast ook worden gebouwd, wordt er ook constant geïnvesteerd in de bouw van nieuwe hotels. Het zesde hotel, Krønasår, is ook bijna klaar. Daarnaast zal er ook een nieuw waterpretpark worden gebouwd. Dit waterpark zal Rulantica heten. Om deze dingen allemaal mee te krijgen hebben wij natuurlijk ook weer onze volgende trip gepland.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Op een comfortabele manier op reis

Europa-Park ligt op ongeveer 500 km van Brussel. Het is dan ook wel zo prettig om rustig aan te komen op de plaats van bestemming. Om dit te bereiken kun je bijvoorbeeld goed slapen voordat je op reis gaat, en is het ook wel belangrijk dat je een comfortabele auto hebt. Een familieauto is dan ook aan te raden om mee te nemen op vakantie. We hebben de mogelijkheid gehad om een Subaru XV te proberen en dat is ons zeer goed bevallen. Het is misschien niet een van de mooiste auto’s, maar als je je bedenkt dat deze auto een automatische versnelling heeft, cruise control en een goede airco, dan is dit wel een ideale auto. Wij zijn in ieder geval verkocht aan dit merk en aan deze auto!

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Het themagebied Scandinavië is weer terug

Vanwege een brand in het jaar 2018 werd een deel van het thema-gebied van Scandinavië verwoest. Vervolgens werd dit deel van het park gerestaureerd en kun je er sinds het voorjaar van 2019 weer lekker genieten. Je geniet er weer van de attracties in het gebied, daarnaast kan je er ook weer lekker eten en drinken en kun je er ook weer terecht voor de souvenirs die je leuk mee naar huis kan nemen. Ontdek de Scandinavische keuken in een nieuw fjordrestaurant.

Het rafting-attractiefjord is ook een beetje veranderd. Je wordt door tunnels geleid vol met special effects en mysterieuze trollen. De haai komt ook weer terug! Maak een leuke en unieke foto samen met je vrienden en familie.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Een overnachting tussen de cowboys

Er zijn momenteel vijf thematische hotels. We verbleven in het Hotel Colosseo en Hotel Bell Rock. Nu wilden we een keertje “terug naar de basis” zijn en dat is mogelijk in Camp Resort. Hier vind je verschillende accommodaties waaronder blokhutten en huifkarren, maar ook tipi’s die rond een meer zijn geplaatst. Het is net alsof je je in het Wilden Westen bevindt. Er is ook een gedeelte op het kamp waar je een eigen tent, camper of caravan kunt opzetten. De camping heeft verschillende en comfortabele faciliteiten, zoals een toilet, die ook toegankelijk is voor gehandicapten, een ontbijtzaal, high-speed internet en flexibele in-en uitcheck mogelijkheden. Er is alleen het nadeel dat je er niet echt komt voor de rust en oordopjes zijn geen overbodige luxe. Een betere isolatie tegen het geluid van buitenaf zou welkom zijn, maar je zit daarentegen wel in het Wilden Westen.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Het nieuwe themahotel Krønasår

Het nieuwe thema Hotel Krønasår opende zijn deuren op 31 mei 2019. De gevels van het hotel zijn gerelateerd aan een typisch Scandinavische havenstad. Het hotel gaat over het thema ‘museum’. Veel historische vondsten afkomstig van de Adventure Club of Europe zijn opgenomen in de collectie van het natuurkundemuseum. In de Noord-Europese kamers zullen alle gasten mee worden genomen op expeditie met de ontdekkers en de onderzoekers van vroeger. Binnenkort zal ook de Water World van Europa-Park worden geopend. Rulantica wordt het genoemd en het bevindt zich tegenover het hotel. De gasten van het Museum Hotel hebben dan directe en exclusieve toegang tot dit Aqua-park.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

De nieuwe waterwereld Rulantica

Welkom in Rulantica, de nieuwe waterwereld in Europa-Park. Het bevindt zich dicht bij het attractiepark en is geopend op 28 november 2019 Je kunt hier 25 spannende waterattracties vinden die je met het hele gezin kan beleven. Zo reis je met het hele gezin af naar het mystieke eiland Rulantica en ontdek je de geheimzinnige sage van dit eiland. Daarnaast kan je er ook het verzonken schip Strand vinden en voel je je echt een piraat. Als je een bezoekje brengt aan Ragnakor, een stad die zich op 4 meter hoogte bevindt, kan je uitkijken over het hele aquapark. Je kunt hier spannende waterglijbanen vinden. Glij en roetsj van de verschillende gletsjers in de Vinterhal.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Interessante en spectaculaire shows

Europa-Park staat ook bekend om unieke tentoonstellingen en shows. Tijdens het seizoen van 2019, zag je er bijvoorbeeld de acrobatiek show ‘Times Two’. Daarnaast draait er ook de ijsshow Paddington on Ice, de Grote reis en El Baron. Deze shows zijn leuk om te bekijken met het hele gezin. De 4D-voorstellingen mogen natuurlijk ook niet ontbreken en vergeet ook niet dat je een ruimtereis kan maken in de Traumzeit Dome, Mission Astronaut.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Waarom je moet kiezen voor Europa-Park?

Europa-Park is een park dat misschien niet al te dichtbij ligt, maar het is de reis zeker wel waard. Alle parken die je kent zoals de Efteling, Walibi en Plopsaland komen bij Europa-Park bij elkaar en daardoor kan je genieten van een prachtig park met meerdere werelden in één. De hotels zijn prachtig en deze bevinden zich vlak bij het park. Je hebt hier te maken met super beleefd personeel en je kunt hier met het hele gezin genieten van de attracties. Want zelfs de kleinsten mogen al in vele attracties in het park.

Geef een antwoord

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen