` Europa-Park: de ideale uitstap vanuit het Zwarte Woud en de Elzas - Kiesreis

menu

Europa-Park: de ideale uitstap vanuit het Zwarte Woud en de Elzas

Europa-Park: een heerlijk uitje vanuit het Zwarte Woud en de Elzas

Na 2 eerdere positieve ervaringen in Europa-Park, kon een derde bezoek niet worden overgeslagen. Het park is echt mooi en is met recht het beste pretpark ter wereld genoemd. Trouwens, wist je dat Europa-Park ideaal is gelegen als je bijvoorbeeld op vakantie bent in de Elzas of in het Zwarte Woud? Of wanneer je naar Oostenrijk of Italië reist?

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Het verblijf in een fantastisch hotel

Tijdens ons eerste bezoek in Europa-Park hebben we buiten het park gereserveerd. Maar omdat we nu inmiddels voor de tweede keer zijn beland in Bell Rock, zijn we nu echte fans van het boeken van een accommodatie in een van de hotels in thema. Deze keer hebben we gekozen voor het Italiaanse en sfeervolle hotel Colloseo, een geweldig familiehotel met 4 sterren en een binnen- en buitenzwembad. Achter de indrukwekkende muren tref je een wereld van luxe en gezelligheid aan in de Italiaanse stadsdecoratie voorzien van een comfortabele Piazza en een kopie van het Colosseum. Je neemt de magie van het themapark met je mee naar bed. Er lijkt geen einde te komen aan de magie die je hier ervaart. Eet in een van de levendige restaurants, doe een gezellig drankje aan een van de bars en natuurlijk mag een echt Italiaans ijsje, dat je kunt halen in een van de ijssalons, niet ontbreken. Dit soort gelegenheden omringen de Piazza Romana met een ruim 30 meter hoge fontein in het midden. Het buffetrestaurant is erg goed en je kunt er heerlijk eten. Het eten hier komt vooral goed van pas na een hele dag spelen in Europa-park. Ook in het hotel zelf kun je door blijven spelen tot na het sluiten van het park in een speelparadijs van ruim twee verdiepingen dat zich in de lobby bevindt. Doe mee aan het geanimeerde programma me, onder andere de kinderdisco. Euromaus en zijn vriendjes doen de volgende ochtend gewoon gezellig met je mee met het uitgebreide warme en koude ontbijtbuffet.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

De geheimen van Europa-Park

Europa-Park is niet alleen zeer educatief, toegankelijk en ook gastronomisch – ze hebben zelfs een stijlvol sterrenrestaurant – er is ook van alles te beleven. Je kunt hier genieten van de achtbanen en de attracties die geschikt zijn voor zowel groot als klein. Maar wat het park extra speciaal maakt, is dat je attracties kunt ontdekken op plekken waar je dit niet zou verwachten. Achter elk huisje vind je wel een sprookje of misschien wel een rollercoaster. Maar ook kun je er vele interactieve spellen ontdekken die leuk om te doen zijn voor jong en oud. Vergeet daarom niet om elke deur open te doen als je in het park bent. Je weet namelijk nooit wat je er zult ontdekken!

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Europa-Park omschrijven

Europa-Park is een geweldig, zeer groot pretpark. Hoewel er geen wachttijden waren, is het onmogelijk om alle attracties in één dag te kunnen doen. Zelfs als er wachttijden zijn, is het er goed te doen. Dit komt omdat het park erg groot is waarbij er een goede spreiding is van het aantal bezoekers. Het personeel is zeer professioneel en zorgt ervoor dat de karretjes bij de attracties op elk moment zo efficiënt mogelijk zijn gevuld zonder dat iemand op een plek moet zitten waar hij of zij liever niet zou willen zitten. Zijn er slechts twee plaatsen over en is het volgende wachtende groepje met vier personen? Dan zal het paar dat ervoor staat als eerste mogen. Geen discussie over mogelijk, dit is hoe het goed geregeld is in het park zonder dat er wordt gevochten over wie er als eerste in de rij staat. Op deze manier zijn de karretjes altijd zo efficiënt mogelijk gevuld en stroomt de attractie goed en lekker door.

Het park is verdeeld in verschillende kleine delen, sommige delen representeren de Europese landen. In elk deel kun je bezienswaardigheden vinden van die landen, er spelen en dingen leren over die landen.

Je vindt er attracties voor het hele gezin. Voor kleine kinderen die liever op kleine toestellen willen spelen of echte avonturiers die in spannende attracties willen gaan. Wil je liever met beide benen op de grond blijven staan? Dan zijn er ook genoeg attracties voor jou te vinden. Zo kunnen gezinnen en groepen dan makkelijk de hele dag in het park blijven en hoeft er niet op elkaar te worden gewacht. Zo kunnen de dappere mensen in de groep bijvoorbeeld Wodan trotseren terwijl de kleintjes meegaan met mama op walvissafari. Zo zijn er allerlei attracties die aansluiten bij de wensen van iedereen. Naast de attracties zijn er ook tal van shows en vertoningen waar je met het hele gezin of met de hele groep van kan genieten.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Goedkoop en heerlijk eten van goede kwaliteit

In Europa-Park is er nauwelijks fastfood te vinden. Er zijn specialiteiten afkomstig uit elk land uit de verschillende gethematiseerde gebieden die je voor 10-15 euro kunt kopen. Je krijgt dan wel een uitstekende maaltijd bestaande uit veel lekkers. Dus vergeet de snacks en zakken friet die je in andere pretparken krijgt. Sla de Frikandellen en de gehaktballen deze keer ook maar over. Hier kan je genieten van Spaanse tapas, Griekse Gyros of Nederlandse Poffertjes. Je hoeft niet bang te zijn dat er gebieden zijn in het park waar je niet lekker kunt eten. Elk themagebied (dus elk land) kent zijn eigen specialiteiten. Er zijn maar liefst 20 restaurants te vinden in het park. Geniet van de Franse bistro of in de Ierse pub, de Aziatische keuken of van Mediterrane specialiteiten. Helaas is België niet in het park te vinden.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Vier keer in het jaar verandert het park

Europa-Park heeft 4 metamorfoses per jaar. Tijdens de zomer gaat het vooral om zon en waterplezier. Vervolgens sluit het park na de zomer tijdens de rustigere maanden. Vervolgens, tijdens Halloween komen de pompoenen tevoorschijn. Daarna kan je er natuurlijk genieten van de wintereditie van het park. In de maanden januari tot en met maart is het park zelf niet geopend. Je kunt dan wel genieten van verwennerijen in de parkhotels. Wat dit park ook speciaal maakt is dat je in andere parken wel eens bij moet betalen als je de lokale vedette op bezoek wilt krijgen tijdens het ontbijt. Dat hoeft hier niet want Euromaus is altijd in het park te vinden. En hij wil altijd met je op de foto zonder dat je ervoor hoeft te betalen.

Geef een antwoord

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen