` Vakantie in Rome: 4 plaatsen in de buurt om te bezoeken - Kiesreis

menu

Vakantie in Rome: 4 plaatsen in de buurt om te bezoeken

De steden in de buurt van Rome zitten vol bezienswaardigheden en plaatsen om te bezoeken. Het is dus zeker de moeite waard om jouw reis naar Rome te verlengen en de regio te verkennen. Er zijn niet alleen verschillende duizend jaar oude historische plaatsen en ongelooflijke middeleeuwse steden, maar er zijn ook kustplaatsen en toeristische steden net buiten Rome met betoverende landschappen. En dit alles dicht bij de hoofdstad te bezoeken in één dag.

© Pixabay.com

Toeristische steden aan de rand van Rome:

  1. Tivoli

De stad Tivoli heeft een zeer aangenaam klimaat en herbergt twee UNESCO-werelderfgoederen: de Villa Adriana en de Villa d’Este. Bovendien ligt het dicht bij verschillende wijnmakerijen, een andere mogelijkheid om Rome te verlaten. Het gebied kan worden verkend met een dagtocht van Rome naar Tivoli.

De Villa Adriana is een verzameling van klassieke gebouwen gebouwd in de 2e eeuw! Het werd gebouwd om te dienen als toevluchtsoord voor keizer Hadrianus. Het was net een kleine stad, met paleizen, fonteinen en andere gebouwen. Vandaag zien we er ruïnes, die ons terugvoeren naar de gloriedagen van de keizer.

De Villa d’Este is een paleis dat beschouwd wordt als een meesterwerk van de mensheid. Als je meer tijd wilt doorbrengen in deze prachtige stad, is er geen tekort aan hotelmogelijkheden in Tivoli.

  1. Napels

Napels is een van de grootste Italiaanse steden, na Rome en Milaan. De stad heeft veel te bezichtigen en wordt door UNESCO als werelderfgoed beschouwd. Daarom heeft het een fantastische infrastructuur, de hotels in Napels zijn zeer goed.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is het Nationaal Archeologisch Museum, dat een collectie bijeenbrengt die de geschiedenis van de regio vertelt, met stukken uit Pompeii en Herculaneum. Een andere beroemde bezienswaardigheid is het Koninklijk Paleis in Napels, gelegen aan het Piazza del Prebiscito.

Voor kunstliefhebbers is de Umberto I galerij een must-see. Er zijn ook verschillende mooie kerken, zoals de kapel van Pio Monte della Misericordia. Bovendien zijn de straten van de stad zeer charmant, vol winkels en cafés.

  1. Pompeii

Het is een van de belangrijkste historische plaatsen in de wereld. Het ligt zeer dicht bij Napels en sommige mensen maken van de vakantie gebruik om beide steden op dezelfde dag te bezoeken.

Pompeii is een oude stad van het Romeinse Rijk die werd verwoest door de uitbarsting van de vulkaan Vesuvius in het jaar 79. Het bleef volledig verborgen onder de as, totdat het in 1748 opnieuw werd ontdekt. Het is zelfs mogelijk om de Vesuvius te bezoeken.

De as en modder beschermden de gebouwen en de lichamen van de inwoners. De ruïnes zijn dus een belangrijke archeologische vindplaats, die belangrijk onderzoeksmateriaal heeft opgeleverd om te begrijpen hoe het leven in het oude Rome was.

© Pixabay.com

  1. Espoleto

Espoleto is een zeer oude stad en de datering van de gebouwen is indrukwekkend. Een van de beroemdste monumenten is de Arco di Druso, die dateert uit 23 na Christus. Een andere bezienswaardigheid van de plaats is de Rocca, gebouwd in 1359 in opdracht van Paus Innocenzo VI. Sinds 2007 fungeert de ruimte als het Museo Nazionale del Ducato di Spoleto.

De basiliek van de stad is een andere toeristische trekpleister. Het is gebouwd in de twaalfde eeuw en herbergt een middeleeuws orgel en verschillende fresco’s. Er zijn veel bezienswaardigheden in Espoleto, een mooie bestemming voor treinreizen.

Tags:

Geef een antwoord

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen