` Vakantie in het Zwarte Woud - Kiesreis

menu

Vakantie in het Zwarte Woud

Welkom in het Zwarte Woud. De naam klinkt misschien wel een beetje onheilspellend, maar dat is het zeker niet. Het Zwarte Woud wordt ook wel Schwarzwald genoemd en bevindt zich in Zuidwest-Duitsland. Het is een middelgebergte dat dicht bebost is. Het gebied is gelegen in de deelstaat Baden-Würtemberg en ligt daarnaast aan de grens met Frankrijk en Zwitserland. Je hebt hier te maken met een zeer divers vakantiegebied dat garant staat voor een topvakantie voor zowel jong als oud. Wie een beetje bekend is met het gebied denkt meteen aan de koekoeksklokken, lederhosen en grote wouden. Maar dit is niet het enige dat het Zwarte Woud te bieden heeft.

© Pixabay.com

Meer dan alleen koekoeksklokken en lederhosen

Het Zwarte Woud is een vakantiegebied dat een prachtig landschap kent. Het gebied staat dus ook niet alleen maar bekend om de lederhosen en de koekoeksklokken. Het staat ook bekend om een natuur die je echt je ogen doet uitkijken. Zo heb je er dichtbegroeide bossen, wijngaarden, bergen, meren, beekjes en valleien. Doordat het hier gaat om een zeer mooi natuurgebied, hebben vele vakantieparken hier ook hun huisjes staan. Dat is natuurlijk voor jou als reiziger extra genieten. Zo kun je altijd rekenen op een goede accommodatie in een gebied dat er prachtig uitziet. Als je een echte natuurliefhebber bent, dan ben je in dit gebied zeker aan het juiste adres.

Activiteiten

Er zijn in dit gebied vele activiteiten te doen. Naast dat je er heerlijk kan wandelen en fietstochten kan maken over de heuvels en door de bossen en over de velden, kun je hier ook meedoen aan activiteiten die voor het hele gezin geschikt zijn. Vooral op de toeristische plekken in het Zwarte Woud kun je bijvoorbeeld golfen of zwemmen, klimmen en klauteren in speeltoestellen en daarnaast is het zelfs mogelijk om watersporten te beoefenen. Je hoeft tijdens je vakantie in het Zwarte Woud zeker niet stil te zitten.

© Pixabay.com

Vakantiewoningen

Waar het Zwarte Woud ook bekend om staat is het aanbod aan accommodatie. Zo kun je er verblijven in een van de vele hotels in het gebied, of kun je er een vakantiehuisje nemen zodat je net nog wat dichter bij de natuur staat. Het is een vrij bebost gebied, dus dit maakt het nog leuker om hier een vakantiehuisje te nemen. Jong en oud kan er genieten van avonturen in het bos en in een van de vakantieparken die in het gebied zijn gevestigd. Je hebt er mogelijkheden die aansluiten bij de wensen van iedereen. Wil je even lekker rustig wandelen? Of wil je meedoen aan een van de activiteiten die door de vakantieparken worden georganiseerd? Alles is mogelijk en niets is te gek. Als je besluit om je vakantie te vieren in het Zwarte Woud dan kun je erop rekenen dat het een geslaagde vakantie zal worden waarbij iedereen kan genieten van zowel rust als van een actieve vakantie.

Het Zwarte Woud is een gebied dat je minstens een keer in je leven moet hebben gezien en ervaren!

Geef een antwoord

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen