` Vakantie in en rond Brugge - Kiesreis

menu

Vakantie in en rond Brugge

Ben je op zoek om op vakantie te gaan in eigen land? Dan is Brugge een voortreffelijke optie! Hoewel de stad misschien klein is, biedt ze zeker veel bezienswaardigheden en attracties in en rond de oude stad. De stad wint elk jaar vele toeristen met zijn middeleeuwse gebouwen, levendige pleinen en zwanen die ontspannen door de grachten drijven. Het is geen wonder dat deze plek wordt vermeld als een van de meest romantische steden van Europa! Maar zelfs als je niet met een partner reist, is deze stad nog steeds een geweldige plek om te bezoeken met familie, vrienden of alleen. De volgende gids zal proberen om een ​​mix van dingen te laten zien die je in Brugge kunt doen, inclusief de belangrijkste bezienswaardigheden en enkele ongewone attracties.

© Pixabay.com

Maak een rondvaart door de grachten

Brugge is een grachtenstad en het is een van de Europese steden die ‘Het Venetië van het noorden’ wordt genoemd. Met zoveel waterwegen die de stad doorkruisen, is het gemakkelijk in te zien waarom een ​​boottocht een van de meest populaire dingen is om te doen in Brugge. Je kunt de vertrekkende rondvaarten vanaf het Huidenvettersplein uitkiezen en de reis duurt 30 minuten.

Zoek het park waar schapen rondlopen

Een van de meer eigenzinnige attracties die je in Brugge zult vinden, is een park met schapen. Het park, Hof de Jonghe, ligt aan de noordkant van de oude stad en het is een beetje lastig om te vinden – je zult door een woonwijk moeten lopen maar als je de plek vindt, word je begroet met een vredige groene omgeving en heel veel schapen. De kleinsten zullen er gek op zijn!

Probeer erachter te komen of het Belfort echt scheef staat

Het Belfort van Brugge is een middeleeuwse klokkentoren die op het marktplein staat en wordt vermeld als een van de beste dingen om te doen in Brugge. Het zijn 366 treden om de top te bereiken en als je dat eenmaal doet, word je beloond met een panoramisch uitzicht over de stad. Het grappige is dat het onmogelijk is om een symmetrische foto van de toren te maken als je eenmaal weer op vaste grond staat, omdat de toren eigenlijk een hele meter naar het oosten gekanteld is.

Leer over de geschiedenis van Sint Janshospitaal

Dit twaalfde-eeuwse ziekenhuis is een van de oudste nog bestaande ziekenhuisgebouwen van Europa. Vandaag kan je de middeleeuwse afdelingen bezoeken waar de nonnen en monniken zorgden voor pelgrims, reizigers en zieken. Het ziekenhuis bevindt zich naast de Onze-Lieve-Vrouwekerk.

© Pixabay.com

Volg een brouwerijtour door De Halve Maan

Brouwerij ‘De Halve Maan’ is een oude en gevestigde naam in Brugge, en het is een plek die bierliefhebbers niet willen missen. Rondleidingen worden dagelijks georganiseerd tussen 11.00 en 16.00 uur en duren 45 minuten. De tour bevat ook een degustatie van een Brugse Zot Blond, want wat is een brouwerijtour zonder echt wat bier te drinken?

Geef een antwoord

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen