` Vakantie in Barcelona: suggesties voor stranden en ecologische parken - Kiesreis

menu

Vakantie in Barcelona: suggesties voor stranden en ecologische parken

Na maanden van werk en een reeks verplichtingen, hebben ons lichaam en onze geest behoefte aan een periode van totale ontspanning. Vaak vinden we tijdens het werkseizoen geen tijd om bij ons gezin te zijn, en in het weekend kunnen we onze energie niet volledig opladen.

Daarom moeten we optimaal profiteren van de vakantie, de heerlijke tijd van het jaar die ons in staat stelt een paar weken door te brengen op plaatsen die maar één ding van ons vragen: ontspanning. Jouw vakantie doorbrengen in Barcelona is een onvergetelijke ervaring.

Maak jouw koffers gereed en maak in dit artikel kennis met enkele van de beste stranden, ecologische parken en skipistes van deze regio.

© Pixabay.com

Rustend op het zand van Barcelona

In de zomer zijn de stranden van de Catalaanse hoofdstad een uitstekende optie om te ontspannen in de open lucht. Het strand van La Barceloneta, zeer dicht bij het centrum van Barcelona, is een van de meest bezochte stranden.

Dankzij de gemakkelijke toegang kunnen toeristen en de plaatselijke bevolking profiteren van de diensten die beschikbaar zijn in Barceloneta, zoals restaurants, fietsverhuur, sportterrein en de geweldige biblioplatja, een plek voor wie van lezen in de zon houdt. Het strand van La Barceloneta is een van de grootste en oudste stranden van Barcelona.

Als je niet in het centrum van Barcelona bent, of andere, verder weg gelegen stranden wilt bezoeken, zijn die van de gemeente Sitges de beste voor wie op zoek is naar ontspanning gecombineerd met schoonheid. Het kristalheldere water en de diensten die aan de bezoekers worden aangeboden, zijn zonder twijfel de beste visitekaartjes van de stranden van Sitges.

Vakantie in groene tinten

De ecologische parken in de stad Barcelona zijn het alternatief voor wie houdt van veel bomen en een onverharde vloer. Een van de meest aanbevolen is Parc de Collserola, gelegen in het midden van het stadscentrum van Barcelona.

Het Parc de Collserola heeft historische en culturele erfgoedsites en recreatiegebieden omgeven door een grote verscheidenheid aan planten. Bovendien kunnen bezoekers ongelooflijke wandelingen maken met de gidsen van het park, waardoor ze de plaatselijke fauna en flora beter leren kennen.

Het Parc Natural del Montseny is een andere goede optie om te ontspannen in contact met het groen van de bomen. Naast de grote biologische diversiteit, restaurants en tentoonstellingen, kunnen degenen die het Parc Natural del Montseny bezoeken genieten van de activiteiten die zijn voorbereid op het warmste seizoen van het jaar.

Als je kleine kinderen of tieners hebt, vind je een reeks recreatieve activiteiten die voor hen zijn voorbereid.

© Pixabay.com

Een beetje kou en sneeuw

Als je in de winter naar Barcelona gaat, kunt je genieten van geweldige plekken om van de sneeuw te genieten en te skiën. En een van de bestemmingen die een bezoek waard is, is Vall de Núria. Vall de Nuria, gelegen tussen de bergen van de Pyreneeën, is een van de meest bezochte skigebieden in Catalonië, en het wordt een perfecte bestemming voor wie in de winter reist en van de kou wil genieten.

La Molina, ook gelegen in de Pyreneeën, is een perfect skioord voor gezinsreizigers en biedt plezier voor zowel kinderen als volwassenen. Dit resort is 68 km lang en heeft 63 pistes van verschillende niveaus, evenals activiteiten voor degenen die graag van de sneeuw genieten, zoals tochten met sneeuwscooters, segway en sledetochten.

Geef een antwoord

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen