` Top 5 leukste pretparken in Nederland - Kiesreis

menu

Top 5 leukste pretparken in Nederland

Pretparken zijn een leuk uitje voor zowel jong als oud. En hoewel er in België natuurlijk meer dan genoeg pretparken te vinden zijn, is het soms ook leuk om eens een bezoekje te brengen aan onze noorderburen. Daarom hebben we een top 5 gemaakt van de leukste pretparken in Nederland.

© Pixabay.com

5. Duinrell

In de duinen van de Zuid-Hollandse plaats Wassenaar bevindt zich het pretpark Duinrell, waar je terecht kan voor zowel buitenattracties als waterpret. Het park is erg divers. Je kunt er ritjes maken in achtbanen zoals de Falcon of de Mad Mill, een aantal sprookjestaferelen bekijken, je laten entertainen door een show te bezoeken of lekker zwemmen in het Tikibad. Het Tikibad is één van de meest populaire zwembaden in Nederland en staat bekend om zijn spectaculaire glijbanen.

4. Toverland

Toverland is een attractiepark met een magisch thema, gelegen in het Nederlands-Limburgse plaatsje Sevenum. Wat in 2001 begon als overdekte speeltuin, is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig pretpark. Het park heeft nog steeds een overdekt gebied, wat goed uitkomt als er een regenbuitje voorbij komt. Daarnaast zijn er in het outdoor gedeelte veel verschillende attracties te vinden, waaronder achtbanen en waterattracties. Het park is opgedeeld in meerdere werelden. In de Troy Area bevindt zich de snelste achtbaan van de Benelux, terwijl het Land van Toos leuk is voor de kleintjes.

3. Attractiepark Slagharen

Wie een pretpark zoekt dat geschikt is voor alle leeftijden, is bij Attractiepark Slagharen in Overijssel op de goede plek. Het park heeft rustigere attracties die perfect zijn voor kinderen, maar ook een aantal achtbanen voor de echte daredevils. Ook worden er in het park regelmatig shows en parades opgevoerd. Wie van paarden houdt is in het park ook op de goede plek, aangezien je hier en daar misschien nog wel een pony kunt spotten. Het pretpark begon namelijk ooit als Ponypark Slagharen.

2. Walibi

Pretpark Walibi in Flevoland is hét perfecte park voor de waaghalzen onder ons. In het park vindt je namelijk de meest extreme achtbanen van Nederland. Zo is er in het park bijvoorbeeld de achtbaan Goliath, die op 46,8 meter de op één na hoogste achtbaan is van de Benelux. Ook is er de achtbaan Speed of Sound, die maar liefst zes keer over de kop gaat. Gelukkig zijn er in Walibi ook een aantal attracties te vinden voor mensen die het liever wat rustiger aan doen, zoals de waterattractie Splash Battle.

© Pixabay.com

1. De Efteling

De nummer één van deze lijst zal je wellicht niet verbazen, want dat is natuurlijk attractiepark De Efteling in Kaatsheuvel. Dit sprookjespark trekt al jaren meerdere miljoenen nationale en internationale bezoekers per jaar, van alle leeftijden. In het pretpark vind je magische attracties zoals de Droomvlucht en de Symbolica, waarbij je even volledig weg kunt dromen. Ook zijn er genoeg spannende achtbanen te vinden, zoals de Python, de Vliegende Hollander en Baron 1898. Voor kinderen is er het sprookjesbos, waar zij al hun favoriete sprookjes in het echt kunnen bewonderen.

Geef een antwoord

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen