` Toerisme in Italië: De 5 mooiste plaatsen om te bezoeken - Kiesreis

menu

Toerisme in Italië: De 5 mooiste plaatsen om te bezoeken

Ontdek de 5 mooiste plekjes van Italië en maak je klaar voor onvergetelijke ervaringen tijdens je volgende reis naar het land. Met zijn verbluffende kustlijn, vele meren en torenhoge bergen is Italië er trots op een van de populairste toeristische bestemmingen in Europa te zijn.

Bezoekers worden betoverd door zijn geschiedenis, kunst, gastronomie, architectuur, heilige plaatsen, charmante dorpjes en schilderachtige landschappen. Wat ook de maand van jouw reis naar Italië is, de kans is groot dat je voorgoed verliefd wordt op het land!

© Pixabay.com

Hieronder vindt je de 5 mooiste plaatsen in Italië die je moet bezoeken.

  1. Rome

Zoals het gezegde luidt, “alle wegen leiden naar Rome”. De stad Rome wordt beschouwd als een van de beste plaatsen om te bezoeken in Italië en wordt over de hele wereld erkend als een centrum van cultuur, kunst en religie. Bovendien is Rome de belangrijkste toeristische bestemming van Italië, en zou het op het programma moeten staan van iedereen die een spectaculaire Europese reis wil maken.

De Sint-Pietersbasiliek is het beroemdste werk van renaissance-architectuur en tevens de grootste en indrukwekkendste kerk ter wereld. Het gehele interieur van de basiliek is versierd met marmer, reliëfs, beeldhouwwerken en met goud afgewerkte ornamenten.

Wanneer je dit belangrijke monument bezoekt, kunt je ook de Sixtijnse Kapel, het Vaticaans Museum en het prachtige Sint-Pietersplein bezoeken.

  1. Venetië

Met zijn serene kanalen en tijdloze architectuur is het romantische Venetië ongetwijfeld een van de mooiste plaatsen in Italië. Met de bouw van de stad, die aan de Adriatische Zee ligt, werd in het jaar 452 begonnen.

Door haar strategische geografische ligging was de stad een belangrijke handelsroute tussen Oost en West. Vanaf de 16e eeuw veranderde Venetië van een commerciële grootmacht in een van de grootste toeristische trekpleisters van Europa.

Maak een romantische gondeltocht langs het Canal Grande, terwijl je geniet van een uniek landschap. Onderweg kunt je historische bezienswaardigheden bewonderen zoals de weelderige San Marco kerk en de klokkentoren van de basiliek, een van de symbolen van de stad.

  1. Pisa

De prachtige stad Pisa, gelegen langs de rivier de Arno, voert ons mee naar een gedenkwaardige tijd toen de regio een waar handelsimperium was. Het mysterie rond de Toren van Pisa, die ondanks zijn steile helling nog steeds overeind staat, maakt de stad tot een van de meest aanbevolen plaatsen om in Italië te bezoeken.

Neem zeker een kijkje in de botanische tuin van Pisa, bekend als Orto Botanico Dell’Universitá Di Pisa. Dit is een van de oudste botanische tuinen ter wereld, geopend in 1544.

© Pixabay.com

  1. Milaan

De kosmopolitische stad Milaan, hoofdstad van Lombardije, ligt in Noord-Italië, en staat bekend als het modebolwerk van de wereld. Milaan is de thuisbasis van de prachtige Dom van Milaan, de op twee na grootste van de planeet.

Met de uitgebreide bouw ervan, in gotische stijl en met een sterke Franse invloed, werd in 1386 begonnen. Wanneer je daarentegen de kerk van Santa Maria della Grazie bezoekt, vind je er een van de grootste en beroemdste werken van Leonardo da Vinci – het Laatste Avondmaal.

© Pixabay.com

  1. Florence

Een bezoek aan Florence is een must voor iedereen die naar Italië reist. Florence is een stad die kunst ademt en vol architectonische wonderen is. De stad wordt zelfs vaak een reusachtig openluchtmuseum genoemd.

De koepel van de prachtige kathedraal van Santa Maria del Fiore is, toegegeven, de grootste gemetselde koepel ter wereld, en tevens een tijdloos kunstwerk.

Bezoek zeker de historische Ponte Vecchio, die de Arno overspant. Het uitzicht dat je vanaf deze plek in de schemering krijgt, zal ongetwijfeld een onvergetelijk schouwspel zijn.

Geef een antwoord

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen

  |