` Reisgids Zwitserland: Een uitbundig land op elk moment van het jaar - Kiesreis

menu

Reisgids Zwitserland: Een uitbundig land op elk moment van het jaar

Zwitserland heeft een zeer bevoorrechte ligging, in het centrum van Europa, heeft vier officiële talen (Duits, Frans, Italiaans en Romansh) en grenst aan Italië, Frankrijk, Duitsland, Liechtenstein en Oostenrijk.

Naast dit multiculturalisme telt dit land iets meer dan 8,57 miljoen inwoners en is het rijk aan natuurschoon, met een groot aantal meren, watervallen en skigebieden. Er is geen gebrek aan dingen om te doen in Zwitserland, of het nu in de zomer is of in de winter.

Om je te helpen een onvergetelijke reis te plannen, hebben wij de beste reisroute samengesteld om dit prachtige land te verkennen!

© Pixabay.com

Zürich

Zürich, het financiële centrum en de grootste stad van Zwitserland, zal waarschijnlijk jouw toegangspoort tot het land zijn: de belangrijkste luchthaven van Zwitserland bevindt zich in de stad, en dit zal dan ook het beste vertrekpunt van onze reis zijn.

Profiteer van het feit dat je daar aan land gaat om moderne musea te bezoeken, charmante restaurants te bezoeken en te genieten van de bijna mediterrane sfeer aan de oevers van het Meer van Zürich of de rivier de Limmat.

Lake Zurich

Men zou kunnen zeggen dat het leven in Zürich draait om het meer dat zijn naam geeft aan de stad: de belangrijkste bezienswaardigheden liggen in de buurt, en het is zelfs mogelijk om aangename boottochten te maken.

In de zomer is het meer een ontmoetingsplaats voor de plaatselijke bevolking en bezoekers, terwijl het in de winter een geweldige schaatsbaan wordt!

Zermatt

De regio Zermatt is in de volksmond bekend om de concentratie van het beste van de Zwitserse Alpen, en het is ook een autovrije regio, wat betekent dat je in de centrale regio niet kunt rijden.

Het terrein is verbazingwekkend: er zijn meer dan 38 bergtoppen van meer dan 4.000 meter hoog en ontelbare onvergetelijke bezienswaardigheden!

Het beroemdste dorp van de Alpen is de thuisbasis van de beroemde berg die op de wikkel van Toblerone-chocolade staat afgebeeld, de indrukwekkende Matterhorn. Vanwege de faam van de berg, draaien bijna alle tochten in de omgeving van Zermatt om de Matterhorn.

Bernina Express naar Lugano

Na een bezoek aan alles wat de streek van Zermatt te bieden heeft, is het tijd voor een reis van bijna 150 kilometer van Duits Zwitserland naar Italiaans Zwitserland, in de streek van Lugano.

De beste manier om de reis te maken is ongetwijfeld de Bernina Express, een trein die door gletsjers en bergen rijdt, in een traject dat tot 2.256 meter boven de zeespiegel reikt, tot aan de regio Lugano.

Lugano en Luzern

Een bezoek aan de regio’s Lugano en Luzern zou deel moeten uitmaken van elke reis naar Zwitserland: de pittoreske stadjes lijken wel in een sprookje thuis te horen, met hun unieke architectuur temidden van meren en bergen.

In het zogenaamde Italiaanse Zwitserland zijn Lugano en Luzern goede uitvalssteden voor wie de bergstreek wil verkennen, want ze bieden een uitstekende infrastructuur en aangename temperaturen, die in de zomer een indrukwekkende 30°C bereiken!

© Pixabay.com

Meer van Lugano

Het Meer van Lugano wordt beschouwd als het “warmste” van alle Zwitserse meren, en het lijkt bezoekers inderdaad uit te nodigen om een verfrissende duik te nemen temidden van het berglandschap.

In de zomer worden op het meer verschillende boottochten georganiseerd om de wateren te verkennen en van onvergetelijke duiken te genieten.

Geef een antwoord

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen