` Oostende, kuststad met veel troeven - Kiesreis

menu

Oostende, kuststad met veel troeven

Oostende ligt in het midden van de Belgische kust, op ongeveer één uur rijden van Brussel. Via de snelweg kom je meteen in het stadscentrum terecht, maar ook de trein brengt je tot in de kern van de stad.

Leuk om weten is dat de naam Oostende afkomstig is van de vroegere ligging van de stad aan het oostelijk einde van een landtong, dus aan het Oosten van het ‘ende’.

Met een eigen zee- en luchthaven en zo’n 70.000 inwoners is de stad van groot economisch belang voor België en meer in het bijzonder voor Vlaanderen.

Je geniet er van het strand, al dan niet in combinatie met shopping in het aantrekkelijke winkelcentrum of uitgaan in de bruisende binnenstad. Alles ligt op wandelafstand van elkaar.

Geen zin om naar huis te gaan op het einde van de dag? Blijf er overnachten in één van de vele hotels. Voor elk budget is er wel een kamer te vinden.

© Pixabay.com

Zon, zee en… cultuur

Het strandplezier kan niet op, want zo goed als de hele Oostendse kustlijn beschikt over een zandstrand. Bijna overal zijn in het zomerseizoen redders op post zodat je ook met de kinderen zorgeloos de zee in kan. De meer sportievelingen halen ongetwijfeld hun hart op bij de surf- en zeilclubs. Die bieden initiaties golfsurf, windsurf, kitesurf of gewoon kiten of zeilen.

Alsof dat nog niet voldoende is, kan je in Oostende ook terecht voor cultuur. De stad heeft een jarenlange traditie in het organiseren van culturele evenementen zoals ‘Theater aan Zee’ en het filmfestival. Recent kreeg het Ensorhuis er een nieuwe locatie. De schilder krijgt op die manier de waardering die hij verdient en als bezoeker kan je zijn leven op een unieke manier inkijken.

Een andere jaarlijks terugkerende waarde op vlak van cultuur is ‘The Chrystal Ship’. Het is een street art project waarbij nationale en internationale artiesten kunstinstallaties en muurschilderingen creëren met de stad als canvas. Het gratis kunstenparcours maakt met monumentale creaties een grote indruk.

© Pixabay.com

Interessant hinterland

Wat veel mensen niet weten, is dat achter het bruisende centrum en de aantrekkelijke stranden nog een volledig ander Oostende te ontdekken valt. In het krekengebied in de deelgemeente Zandvoorde en in de polders in de deelgemeente Stene kan je heerlijk wandelen. De prachtige natuur met typische fauna en flora maken de wandeling onvergetelijk. In Stene is trouwens nog veel meer te zien. Het dorp met prachtig kerkje behield zijn authentieke karakter en laat je genieten van een lekkere maaltijd in één van de charmante restaurants.

Op een boogscheut van de kuststad liggen nog andere Belgische pareltjes te ontdekken. Op slechts een half uur rijden, sta je in Brugge. Deze stad kreeg niet voor niets de bijnaam ‘Venetië van het Noorden’. Indien je aan de kust wilt blijven, kan je aan de Nederlandse grens het mondaine Knokke-Heist bezoeken. Aan de andere kant van de kust, aan de Franse grens, biedt Plopsaland in De Panne je een dagje pretparkplezier.

Geef een antwoord

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen