` Mijn mooiste vakantie in Portugal - Kiesreis

menu

Mijn mooiste vakantie in Portugal

Portugal is een geweldig land om eens heen te gaan. Er zijn zeer veel verschillende soorten steden, want Portugal is natuurlijk ook een groot land waar veel te beleven valt. Maar wat is dan echt een zeer bijzondere vakantieplek aldaar? Het is misschien niet iets waar je het eerst aan moet denken, maar de stad Faro aan de Algarve is echt een aanrader om eens heen te gaan. Ik heb namelijk zeer veel bijzondere ervaringen met die vakantieplek en daar zullen we nu wat dieper op ingaan. Want maakt Faro nu zo’n leuke plaats?

© Pixabay.com

Pittoresk stadje

Persoonlijk ben ik een groot liefhebber van de pittoreske steden. Steden met heel veel mensen is soms wel leuk om voor een dag te bezoeken, maar niet voor een hele week want de kans is groot dat ik dan hoorndol word. Faro is lekker klein en kent een zeer fijne sfeer. Het geeft een beetje een dorps gevoel en dat maakt het ook zo mooi. Het duurt niet lang voordat je overal de weg weet.

Authentiek

Een ander prachtig voordeel van Portugal is dat het zeer authentiek is. Dat wil zeggen; heel veel gebouwen van vroeger staan er nog. Lijkt het je dus eens leuk om door een echt authentieke stad te lopen met stadsmuren en dergelijke? In dat geval is Faro wellicht ook wat voor jou. Ik was er toentertijd met mijn vriendin naartoe en we hebben onze ogen uitgekeken door al het pracht en praal wat daar te bewonderen was. Je kunt om de 500 meter wel stilstaan, omdat je weer iets bijzonders ziet wat je nog nooit in je leven hebt gezien. Veel gebouwen zijn ook voorzien van informatie, zodat je de context van een bepaalde plaats ook een beetje komt te weten.

Prachtige haven

Ben jij een groot liefhebber van water? Portugal kent ook een prachtige haven. Vind jij het dus leuk om met een bootje te varen? Dan is dat zeer leuk om te doen. Wij hadden dat toen ook gedaan en we werden ontvangen door een heel lieve gids. Met de boot gingen we langs verschillende prachtige plaatsen en wij hebben echt de dag van ons leven gehad. Er zijn namelijk ook verschillende eilanden in de buurt van Faro. Daar is veel prachtige natuur te bewonderen, dus een aanrader voor de echte natuurliefhebber.

© Pixabay.com

Strand

Als klap op de vuurpijl is Faro ook nog eens voorzien van een prachtig strand. Het is er vrijwel altijd lekker weer, dus je kunt er altijd optimaal genieten van dit aangename strand. Het is een plek waar je ultiem tot rust kunt komen. Misschien vind jij het bijvoorbeeld fantastisch om te zonnebaden? Dan is dat zeker mogelijk, maar je kunt er ook heerlijk zwemmen in de zee of prachtige strandwandelingen maken. Het is al met al zeer plezierig te noemen.

Een vakantie naar Faro vergeet je nooit meer in het leven. Ik denk er dagelijks nog wel even aan terug en voel dan een warme gloed opkomen.

Geef een antwoord

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen