` Mijn favoriete vakantie in Frankrijk - Kiesreis

menu

Mijn favoriete vakantie in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk een prachtig land met een zeer rijke cultuur. Het is een land waar vrijwel iedereen in België wel eens is geweest, want je kunt er op veel verschillende manieren vakantie vieren. Ben jij bijvoorbeeld een liefhebber van heerlijk weer en het strand? Dan kun je naar de kust gaan, want in Frankrijk heb je zeer veel populaire campings langs de kust, alwaar je optimaal kunt genieten van vrijheid, spelen en nog veel meer genot. Maar Frankrijk is ook het land van de cultuur, mooie steden en nog veel meer. Voor mij persoonlijk is de meest bijzondere vakantieplek in Frankrijk de stad Parijs. In dit artikel gaan we verder in op de voordelen van Parijs en waarom het zo’n mooie stad is.

© Pixabay.com

De stad van de liefde

Het is wellicht een cliché, maar Parijs wordt gezien als de stad van de liefde en dat is ook echt zo. Zelf ben ik er bijvoorbeeld met mijn vriendin geweest en wij hebben daar echt een geweldige tijd gehad. Een tijd die wij nooit meer van ons leven zullen vergeten. Maar wat maakt Parijs dan de stad van de liefde, vraag jij je ongetwijfeld af. Welnu, het is om meerdere redenen een stad van de liefde. Allereerst geef jijzelf er de romantiek al aan met je wederhelft, omdat het nu eenmaal in je hoofd zit. Maar het is ook een plaats alwaar je veel leuke dingen samen kunt doen. Daarbij kun je denken aan een prachtige bootreis langs het water en dat is natuurlijk schitterend te noemen. Maar je hebt er ook geweldige parken en je kunt er bijvoorbeeld optimaal genieten van de zon, gezamenlijk met een heerlijke fles wijn.

De stad van cultuur

Natuurlijk is de stad Parijs niet alleen geschikt voor tortelduifjes, maar is het ook leuk voor mensen die van cultuur houden. Parijs staat namelijk bekend om de prachtige architectuur, maar ook om de prachtige kunst en de diverse musea. Persoonlijk ben ik een groot liefhebber van cultuur en vooral de Franse mentaliteit. De Fransen zijn namelijk een zeer eigenzinnig volk. Ze weten precies wat ze te doen staat en ze zijn voor niemand bang. Bovendien hebben ze zeer veel grote mensen voortgebracht. Daarbij kun je denken aan schrijvers als Camus, Sartre, Celine en nog veel meer. Al deze mensen hebben ook een band met Parijs en in de literatuur van hen kun je daar meer over lezen. Dat maakt Parijs dan ook een zeer aantrekkelijke stad; het is een stad waar je heen kunt gaan om de plaatsen waar je literaire helden over schrijven echt te bezoeken.

© Pixabay.com

Diverse culturen

Een ander groot voordeel van Frankrijk is dat je daar optimaal kunt genieten van diverse culturen. Het is namelijk een stad waar mensen van diverse achtergronden leven en om die reden is het ook zeer interessant om kennis met die mensen te maken. Persoonlijk heb ik daar vier nieuwe mensen leren kennen en die schrijf ik nog steeds wekelijks een brief.

Geef een antwoord

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen

  |