` Mijn bijzondere vakantieplek in het Verenigd Koninkrijk - Kiesreis

menu

Mijn bijzondere vakantieplek in het Verenigd Koninkrijk

Bij een vakantie in het Verenigd Koninkrijk komt bij velen wellicht meteen een weekendje Londen in gedachten, maar wanneer u de moeite neemt om wat verder naar het noorden te trekken, komt u terecht in het prachtige Schotland. Schotland is onderdeel van het Verenigd Koninkrijk maar heeft een totaal andere uitstraling, al was het maar vanwege de karakteristieke klanken van het Gaelisch, de taal van de Schotse Hooglanden. In die Schotse Hooglanden ligt de plaats Inverness, die ook wel wordt beschouwd als de hoofdstad van het gebied.

© Pixabay.com

Inverness

Inverness is een stad met meer dan 50000 inwoners en ligt aan de rivier the Ness. Buiten een gezellig stadje met leuke winkelstraatjes en fijne restaurantjes, is Inverness ook een heerlijke plek om een duik in het verleden te nemen. Inverness Castle en Inverness Cathedral bijvoorbeeld, uit midden 19e eeuw, trekken u meteen terug naar vervlogen tijden. In de musea is veel te bekijken over het roerige verleden van de Schotten en hun strijd voor de vrijheid van Schotland. Voor een frisse neus kunt u, buiten de parken, ook terecht in de schitterende botanische tuin. Wie aan Schotland denkt zal ook een gedachte aan Schotse whisky voelen opkomen. Bezoek een whisky distilleerderij en neem zelf ook gerust een slokje!

Omgeving

Wanneer u interesse heeft in de Jakobitische Opstanden in Schotland, en met name de laatste strijd die gestreden werd bij Culloden, dan is een bezoek aan de herdenkingsplaats en het militaire Fort George een geweldig idee voor een uitstapje. Artefacten van de slag zelf en een surround bioscoop nemen u mee naar de grootste veldslag ooit op Schotse bodem.

Griezelen met Nessie, het monster van Loch Ness, behoort ook tot de mogelijkheden. Rondom het meer is de rotsige natuur een lust voor het oog met watervalletjes, the falls of Foyers, en prachtige uitzichten en doorkijkjes. Een boottocht op het meer blijft natuurlijk altijd spannend, steekt er plotseling een lange nek van een prehistorisch monster boven het wateroppervlakte uit?

Beauly is een stad die ongeveer 16 kilometer ten westen van Inverness ligt. De naam Beauly komt van het franse ‘beau lieu’, en mooi is het zeker! De Beauly priorij stamt uit de 13e eeuw en de ruïnes geven een goed beeld van de voormalige glorie.

Reelig Glen is een waar wandelparadijs waar sommige van de hoogste bomen van Schotland staan. Er is een wandelroute van ongeveer een uur uitgezet die door een mooi en veelzijdig natuurgebied leidt.

© Pixabay.com

De bossen bij Cawdor Castle zijn ook een wandeling waard net als de Plodda Falls, waar het water met grote kracht van de rotsen in een onderliggend, snelstromend riviertje klettert. Cawdor Castle zelf is gebouwd in de 14e eeuw en is nog steeds in het bezit van de Cowdor familie. Het kasteel wordt zelfs genoemd door Shakespeare in de Tragedie van Macbeth.

Nog verder afdalen in het verleden? De Clava Cairns zijn prehistorische steencirkels die dankzij de Outlander-serie momenteel erg in trek zijn. Serie of niet, spannend blijft het!

Geef een antwoord

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen