` Franse kust: prachtige stranden en gastvrije badplaatsen - Kiesreis

menu

Franse kust: prachtige stranden en gastvrije badplaatsen

Frankrijk telt in wezen vijf kustregio’s, elk met zijn eigen bijzonderheden. In het noorden, aan het Kanaal tussen België en Bretagne, ligt Normandië, met zijn koude water en schilderachtige, met kliffen omzoomde stranden.

In het westen, aan de Atlantische Oceaan, ligt de Golf van Biskaje, die van Bretagne naar Biarritz loopt, die aan Spanje grenst.

Hoewel kleiner dan de twee bovengenoemde, wordt de Franse Middellandse-Zeekust in tweeën gedeeld door de rivier de Rhône: in het zuidwesten, aan de Golf van Lyon, ligt Languedoc-Roussilon, dicht bij de Baskische regio van Spanje.

In het zuidoosten ligt de beroemde Franse Rivièra van de Provence en de Côte-d’Azur, waar Nice, Cannes en St Tropez liggen. De vijfde regio is het eiland Corsica, dat enkele van de mooiste stranden van de Middellandse Zee heeft.

In dit artikel hebben wij de meest interessante stranden per regio geselecteerd, om jouw reis naar de Franse kust onvergetelijk te maken. Kijk hier eens naar!

© Pixabay.com

Noordelijke Stranden

Ondanks de ijzige zee en de winden van het kanaal dat Frankrijk scheidt van het Verenigd Koninkrijk, heeft de noordkust van Frankrijk stranden die veel gezinnen aantrekken. Urville-Nacqueville, trekt veel toeristen vanwege het kustklimaat en de gunstige omstandigheden om te surfen, windsurfen en zeilen, naast de bucolische boerderij attracties, waaronder activiteiten zoals paardrijden.

Etretal, ook in Normandië, ligt genesteld tussen heuvels en kliffen, met de mogelijkheid om zowel van de zon te genieten als over de rotsen te wandelen en een prachtige horizon te zien.

Westelijke Stranden

Dit is de regio die zich uitstrekt van het schiereiland Bretagne, dat Keltische invloed had bij zijn vorming, tot Biarritz, dicht bij de Spaanse grens en waar Cóte des Basques opvalt. Tussen deze twee uitersten ligt de Vendée, een frequente bestemming voor Franse gezinnen.

Door de grote baai waarin het ligt, heeft de Vendée grotere stranden met campingfaciliteiten, waar veel gezinnen hun vakantie doorbrengen. Het is ook een goede streek om te vissen, want dichter bij Bretagne, vol rotsen, grind en kliffen, zit er meer vis.

Zuidwestelijke Stranden

Languedoc-Roussilon is het zuidelijke deel van de Franse kust dat minder druk is. Naast zeer rustige stranden om met het gezin van te genieten, is er in de regio een interessant aquapark om met de kinderen naartoe te gaan.

Naast de Franse Rivièra ligt Saint Maries de la Mer. Het heeft twee grote campings die gezinnen uit heel Europa met hun aanhangwagens aantrekken. Aangezien het in een streek ligt met een traditie van paardenfokkerij, zijn er in de zomer shows en zelfs rodeo’s.

Franse Rivièra

De zuidoostelijke Franse kust, beter bekend als de Côte d’Azur en de Provence, heeft de Middellandse Zee voor zich en de lage Alpen op de achtergrond. Het is beroemd om zijn Riviera en is de thuishaven van Nice, Cannes en Monaco.

We mogen niet vergeten het legendarische strand van St. Tropez te vermelden, een bolwerk van letterlijk miljonairsfamilies. Vandaag de dag is het bijna uitsluitend voor de rijken, aangezien het wordt gedomineerd door privé-clubs die de toegang tot de stranden beperken en hoge prijzen vragen voor diensten.

© Pixabay.com

Corsica Eiland

In het zuiden van het eiland liggen Palombaggia en Santa Giulia. De eerste valt op door het witte zand, turquoise water met de rug naar dennenbossen.

Santa Giulia heeft ook wit zand en cipressen aan het water; het voordeel is dat je vele meters in zee kunt lopen voordat de zee diep begint te worden. Het is een goede plek voor kitesurfen en soortgelijke activiteiten.

In het noordwesten van het eiland ligt Saleccia, een van de moeilijkst bereikbare plaatsen, maar het is het bezoek waard omdat het fijn zand heeft en ook kristalhelder water.

Geef een antwoord

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen