` Een vakantie in en rond Parijs - Kiesreis

menu

Een vakantie in en rond Parijs

Parijs, de stad van het licht en de stad van de liefde. Wie heeft Parijs nu niet op zijn of haar bucketlist staan van droombestemmingen? Wil je binnenkort een reis naar deze Franse hoofdstad boeken? Lees dan gauw verder voor tips en informatie om het beste uit jouw reis naar Parijs te halen.

© Pixabay.com

The Big Three

Wanneer je naar Parijs gaat, zijn er drie grote bezienswaardigheden die je echt gezien moet hebben. Je kunt jouw eerst dag bijvoorbeeld zo inplannen om deze drie te bezichtigen. De drie toeristische trekpleisters die je niet mag missen, zijn: de Eiffeltoren, de Notre-Dame en de Arc de Triomph. Dit zijn echt de grote highlights en historisch interessante bezienswaardigheden. Je kunt eigenlijk niet een trip naar Parijs boeken en deze drie plekken vergeten.

Musea

Wanneer je denkt aan Parijs, denk je wellicht al gauw aan het Louvre. Dit is inderdaad een museum dat je gezien moet hebben – en waar je rustig een complete dag voor kunt uittrekken –, maar Parijs is rijk aan nog veel meer musea. Zo kun je Petit Palais bezoeken met tijdelijke tentoonstellingen of Musée d’Orsay met een unieke collectie aan moderne kunst.

Vervoer in Parijs

Waar je met de metro vrijwel overal kunt komen, verkiezen veel Parijzenaars de leenfietsen en steps. Je kunt de stad goed verkennen op een elektrische step of door het huren van een stadsfiets, genaamd Velib. Je kunt voor de Velib een dag- of weekkaart kopen en ditzelfde geldt voor de metro. Zo kun je extra voordelig gebruik maken van het openbaar vervoer. De stad te voet ontdekken is ook een perfecte optie.

Buiten Parijs

Verruim jouw vakantie naar Parijs, door ook de omgeving van Parijs te verkennen. Parijs is een prachtige stad, maar de omgeving heeft ook ontzettend veel te bieden. Denk bijvoorbeeld aan Versailles, dat slechts op 20 minuten met de stadstrein van het centrum van Parijs te bezoeken is. Dit kasteel van Louis de veertiende is een prachtige toevoeging aan jouw lijst met bezienswaardigheden in Parijs en omgeving. Ook zijn er veel grote parken en zwembaden buiten Parijs. Vergeet ook niet om een bezoekje aan Disneyland te brengen. Disneyland is eenvoudig te bereiken met de stadstreinen.

© Pixabay.com

Winkelen

In Parijs kun je ook ontzettend goed winkelen. Wil je de bekende merken shoppen? Ga dan naar het befaamde Champs Elysées. Hier vind je zowel bekende, als luxe merken. Voor high end en designerartikelen is het aan te raden om in de Saint-Germain-des-Pres buurt te winkelen. In de linkse buurt Le Marais kun je slagen voor vintage items en Rue de Rennes is perfect voor alle standaard winkels, maar is een stuk minder toeristisch dan Champs Elysées. Voor fanatieke shoppers is Parijs een droombestemming.

Maak het beste van jouw reis naar Parijs. Deze stad heeft ontzettend veel te bieden op het gebied van historie, kunst, winkelen en unieke bezienswaardigheden. Schuif ’s avonds aan bij een authentiek Frans restaurantje en slenter daarna nog eens langs de Seine. Een vakantie naar Parijs en omgeving is altijd een gegarandeerd succes.

Geef een antwoord

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen