` Een paar dagen naar de Kust? Nieuwpoort is het! - Kiesreis

menu

Een paar dagen naar de Kust? Nieuwpoort is het!

Een paar dagen aan de kust van Nieuwpoort; heerlijk uitwaaien en uitrusten

We denken allemaal wel eens: Ik wil op vakantie en wel onmiddellijk! Het is bij ons een eigenaardig spontane behoefte aan een andere omgeving, ontspanning en een strand. Meestal geven wij er geen gehoor aan. Dit keer besluiten we om wel actie te ondernemen. We kunnen niet zo lang weg (i.v.m. werk en huisdieren), we willen niet zo lang reizen en er moet een strand in de buurt zijn. Met dit eisenpakketje komen we uit op de kustplaats Nieuwpoort. We regelen dezelfde middag een overnachting in het Holiday Suites Nieuwpoort. Dit blijkt een prachtig nieuw appartementencomplex te zijn, waar we middenin de week terecht kunnen. Ons royale appartement heeft een woonkamer (met mooie flatscreentelevisie) twee slaapkamers (in totaal vijf bedden) en een keuken, inclusief alle benodigde apparatuur. Via het naastgelegen Ibis Style Hotel, kunnen we ook nog vrij gebruik maken van het binnenzwembad en de sauna. Onze gehaaste zoektocht naar een mooi verblijf van drie dagen, heeft een verrassend leuk resultaat opgeleverd, concluderen we tevreden bij aankomst.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Ruim appartement in het Holiday Suites Nieuwpoort

De laatste jaren is de kustplaats Nieuwpoort steeds populairder aan het worden. Dat snappen we heel goed, want de mooie dijk, het strand, de natuur en de vele overnachtingsmogelijkheden zijn zeer aantrekkelijk. Het Holiday Suites Nieuwpoort waar wij verblijven, is in de kenmerkende New-Englandstijl gebouwd. De locatie van het appartementencomplex is ook nog eens heel gunstig.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Tas inpakken en zo snel mogelijk naar het strand

Zonnebrandcrème, schepjes, emmers, ballen, vliegers, zonnebril, elastiekjes, hoeden, petjes, handdoeken, boeken, een hapje en een drankje… alles gaat in de tas: We gaan naar het strand! De laatste jaren hadden we alleen nog all-inclusive vakanties in zonnige oorden waar een pittige vliegreis aan vooraf ging. Nu voor het eerst vieren we weer eens vakantie in eigen land. We zijn niet de enigen die genieten van ontspannen dagen aan de vaderlandse kust. Een vakantie in eigen land is populairder dan ooit!

Er worden indrukwekkende zandkastelen gebouwd en de broodjes met hier en daar een korreltje zand, smaken goed. Zelfs het snel evacueren van onze kostbare schepjes en emmertjes wegens het opkomende zeewater, is een bijzonder onhandig en daarom leuk familiemoment.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Stilstaan bij de indrukwekkende geschiedenis van Ieper en een ceremonie bijwonen

Wanneer de zon niet zo uitbundig schijnt, kunnen we Veurne of Ieper bezoeken. Dat ligt vlakbij Nieuwpoort. De geschiedenis van Ieper heeft ons altijd geïnteresseerd, dus daar willen we graag heen. We weten al dat we de rondrit Ypres Salient (Ieperboog) willen maken. Hier wordt het verhaal verteld van het front rondom Ieper, tijdens de Eerste Wereldoorlog. Er worden tijdens de rit meer dan 20 stops gemaakt waardoor we met de hulp van bezienswaardigheden, een bescheiden indruk krijgen van wat zich hier ooit heeft afgespeeld. Tyne Cot Cemetery, het Studentenfriedhof in Langemark, het Memorial Museum Passchendaele 1917 en Hill 60, zijn bezienswaardigheden die ons in stilte heel even meevoeren naar de lange oorlogsjaren van dit gebied. Onze rit duurt ongeveer vier à vijf uur en begint en eindigt in de buurt van de Ieperse markt. De duur hangt vooral af van het aantal stops dat je onderweg wilt maken. Op de markt van Ieper, zijn vele horecazaken, waar we op een rustige manier onze vaderlandse geschiedenis een beetje overdenken. Intussen is dit ook de manier om de tijd te overbruggen, want we gaan straks naar de Menenpoort. Ook dit uitstapje is geheel in de sfeer van de wereldoorlog. In deze muren staan meer dan 50.000 namen van slachtoffers geschreven. Elke avond om stipt 20.00 uur wordt met de Last Post de gesneuvelden herdacht. De eervolle ceremonie duurt ongeveer een uur.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

De veelzijdige schoonheid van Nieuwpoort

Nieuwpoort is een veelzijdige stad waar elke bezoeker, ongeacht leeftijd of levensstijl, wel iets interessants kan vinden en zich goed zal vermaken. Behalve de kust, het strand en de promenade zijn er ook nog jachthavens met hun bijzondere geschiedenis. Voor bijvoorbeeld natuurliefhebbers is het reservaat van de IJzermonding (130 hectare) zeer aantrekkelijk om heen te gaan. Laten we niet vergeten dat Nieuwpoort ook veelzijdig is op het gebied van mode, winkels, terrasjes en gezellige horeca.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

De IJzermondingwandeling rond en door Nieuwpoort

De IJzermondingwandeling van 13 km, is de ideale manier om de veelzijdigheid van Nieuwpoort te ontdekken. Deze luswandeling brengt ons dwars door de stad, naar de natuur en de zee. De kans is groot dat er zeehonden, een verdwaald schaap en vele vogels gespot worden. De wandeling is voor iedereen makkelijk te volgen dankzij de duidelijke bewegwijzering. Tijdens de wandeling is er een noodzakelijke overzet, maar wees gerust; deze is gratis. Zie je onderweg tijdens het wandelen een kijkhut? Houd je niet in en klim gewoon naar boven. Waarschijnlijk zie je dan nog veel meer nietsvermoedende dieren in hun natuurlijke omgeving. De IJzermondingwandeling neemt meestal zo’n drie uur in beslag. Het zorgt voor ontspanning, vermaak en een frisse neus. Kortom, een echte aanrader.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Nog een keer: zee, strand en zand!

Op het terras van ons appartement genieten we van een zomers ontbijt. Ons spannende plan voor de rest van de dag? Zee, strand en zand! We kijken er weer naar uit om kastelen te bouwen en zand te eten. We pakken de zonnebrandcrème, schepjes, ballen en boekjes weer in en vertrekken opgetogen naar het strand. Volkomen gefocust op onze ontspanning, merken we niet dat het zeewater op zijn maximum komt en zich daarna ook weer vanzelf terugtrekt. Ons kasteel, nu zelfs met een omringende slotgracht, is imposant geworden. De trotse bouwers zijn dan ook enorm ervaren inmiddels. We menen echter wel een irrigatieprobleem te bespeuren. Een slotgracht zonder water is natuurlijk geen slotgracht.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Eb en vloed…Onze tenen raken het water, maar de burcht iets achter ons, staat droog.

We verwonderen ons hier later over onderweg naar huis, met het zand tussen onze tanden en zonnebrandcrème in ons haar. Moe, maar toch ook uitgerust en voldaan. Helaas, onze driedaags vakantie aan de kust van Nieuwpoort is alweer voorbij.

Geef een antwoord

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen