` Dingen om te doen in Chamonix: complete routebeschrijving in de Franse Alpen - Kiesreis

menu

Dingen om te doen in Chamonix: complete routebeschrijving in de Franse Alpen

Chamonix, gelegen in het hart van de Franse Alpen en aan de voet van de Mont Blanc, met 4807 meter de hoogste berg van de Europese Unie, is een betoverende bestemming voor alle bezoekers. Vol besneeuwde landschappen en ongelooflijke bergen, is het ook een romantische bestemming en perfect voor koppels.

Chamonix was gastheer van de eerste Olympische Winterspelen in 1924 en is uitgegroeid tot een paradijs voor avonturiers. Ook als u niet kunt skiën, is er genoeg te doen, zowel in de winter als in de zomer.

In dit artikel presenteren wij de belangrijkste toeristische attracties, een beetje geschiedenis, plaatsen om te oefenen in het skiën of snowboarden of gewoon om te ontspannen. Kijk hier eens naar!

© Pixabay.com

Beste tijd om Chamonix te bezoeken?

Het populairste seizoen is zeker de winter (december tot april) wanneer iedereen van de sneeuw wil genieten. In maart is er het Ski Boss de Bosses festival. In de zomer (juni tot augustus) is de belangrijkste attractie de beklimming van de Aiguille du Midi.

De klim van Chamonix naar de Aiguille du Midi wordt gedaan in panoramische gondels en is verdeeld in twee etappes en de hele reis duurt ongeveer 15 tot 20 minuten.

Dingen om te doen in Chamonix: Bezienswaardigheden

  1. Gondel naar de Aiguille du Midi

Dit is zeker de attractie die niet mag ontbreken op uw lijst van attracties in Chamonix! De gondelbaan is in bedrijf sinds 1954 en brengt toeristen naar de 3842 m hoge top.

De gondel vertrekt vanuit het centrum van de stad, dus het is heel gemakkelijk om er te komen. De eerste halte is het Plan de l’Aiguille, waar sommige mensen gaan skiën. Daarna moet u een andere gondel op, die naar de top leidt, waar zich een structuur bevindt met een museum en informatie over hoe ze alles hebben gebouwd. De hoofdattractie is de “Step into the Void” die letterlijk een hangende glazen doos is, de schrik voor wie hoogtevrees heeft.

Er is ook een galerij, Le Tube genaamd, met een sneeuwtunnel die een prachtig uitzicht op de bergen garandeert. U kunt de ontmoeting zien tussen Frankrijk, Zwitserland en Italië.

  1. Montenvers en Mer de Glace

De beroemde “Zee van IJs” is de grootste gletsjer van Frankrijk en is in minder dan een eeuw te veel geslonken. Om er te komen, moet je vanaf het Montenvers station een trein nemen naar de top en van daar een kabelbaan naar de gletsjer. Dit was de eerste attractie in Chamonix die in 1908 werd gebouwd.

Na de kabelbaan moet je vele trappen af in een betonnen en stalen structuur, er zijn meer dan 500 treden en het is belangrijk om warme kleren en water mee te nemen. Aan het eind kom je in een ijsgrot, een heel mooie blauwe tunnel en met wat informatie over de plaats.

© Pixabay.com

  1. Verken de stad

Chamonix is super charmant en heeft verschillende straten met winkels, cafés en standbeelden. Er zijn verschillende restaurants die de typische gastronomie van Savoia serveren, een gebied dat van 1416 tot 1714 een regio vormde met verschillende steden zoals Chamonix, Nice en Turijn. Naast de beroemde Fondue en Raclette natuurlijk.

Het is erg leuk om bij de rivier te wandelen, waar een kleine charmante brug is en die dicht bij het Alpenmuseum van Chamonix ligt. De toegang is betalend en herbergt een collectie voorwerpen uit de sneeuwsport (skiën, klimmen), het leven in de bergen en de gletsjer.

Geef een antwoord

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen