` De beste stranden voor een kustvakantie in België - Kiesreis

menu

De beste stranden voor een kustvakantie in België

Welkom in het vaderland van enkele van de mooiste stranden van Europa, waar je verrast zult zijn te ontdekken dat de zee echt mooi is en de kunst zich thuis voelt in een gastvrij land van lekker eten en mooie landschappen. Met zijn 70 kilometer zand is er echt een strand voor iedereen. En zo kan een uitstapje naar de Belgische kust ongelooflijke momenten van plezier en ontspanning bieden. Om het gemakkelijker te maken het juiste strand voor je te vinden, hebben wij een lijst gemaakt van de beste kustlocaties van België. Kijk hier eens naar!

© Pixabay.com

Strand van Oostende

In het hart van de Belgische kust in Vlaanderen ligt Oostende, een populaire badplaats voor alle inwoners van de streek. Het gouden strand ligt aan een kalme en vrij warme zee, en de faciliteiten bieden alle voorzieningen die nodig zijn voor een ontspannen verblijf.

Oostende is perfect voor het hele gezin, ook voor kinderen, en biedt een oase van rust en ontspanning op slechts 30 minuten met de trein van Brussel, een niet te onderschatten eigenschap als je in de buurt op vakantie bent!

Als je in augustus in Oostende aankomt, kunt je genieten van het TAZ Festival, of het “Theater aan Zee”, een must voor alle cultuurliefhebbers. Tussen dansen, voorstellingen en literaire debatten door, zult je merken dat deze stad een artistieke geest herbergt met een grote gevoeligheid.

Stranden van Knokke-Heist

De schoonheid van de Belgische stranden ligt in hun eenvoud: goudkleurig zand, blauwe zee en het aangename gevoel dicht bij enkele van de mooiste steden van Europa te zijn.

Knokke-Heist, gelegen aan de noordkant van de Belgische kust, biedt lange wandelingen, lekker eten en heerlijk winkelen. Het is het VIP-gebied van de kust en biedt daarom een aantal werkelijk exclusieve luxe accommodaties. Deze bestemming is misschien wel de meest glamoureuze en exclusieve van heel België, en biedt toeristen een nogal schilderachtig inzicht in het zoete leven van de plaats.

Strand De Panne

Het strand van de stad De Panne is even wit als de tropische stranden en biedt een uitgestrekte kustlijn die volledig gewijd is aan echte liefhebbers van dagen aan zee. De Panne behoort tot de topstranden van het land, en ontvangt elk jaar duizenden toeristen die worden aangetrokken door haar schoonheid.

De stad De Panne schreef geschiedenis in 1831, toen Koning Leopold I er voet aan wal zette en het tot zijn eigen strand verklaarde. De zandduinen zijn sindsdien beroemd geworden als het theater van de beroemde “Operatie Dynamo” in 1940, toen een wonderbaarlijke massa-evacuatie van de geallieerden tegen het nazi-rijk plaatsvond.

Beide gebeurtenissen worden in het centrum van de stad gevierd: de eerste met een monument, de tweede met een museum over de Tweede Wereldoorlog dat gratis toegankelijk is. Het stadsgebied is ook uitgerust met verschillende fietspaden die lange fietstochten mogelijk maken, meestal vlak, ideaal voor het hele gezin.

© Pixabay.com

Strand De Haan

De Haan is een prachtig dorp aan de Noordzee in België. Zijn stranden, de langste van de Belgische kust, bieden een veilige haven voor inwoners en buitenlanders die niet alleen op zoek zijn naar een strook zand om in de zon te liggen, maar ook naar een prachtig bebost landschap, waar rust en sereniteit opvallen tussen alle toeristische eenheden in de uitgeruste badzones.

De Haan biedt ook verschillende resorts voor windsurfen, waterskiën en vele andere adrenaline-gevulde activiteiten die je een beroering in jouw Belgische ervaring zullen geven.

Geef een antwoord

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen