` Berlijn en omgeving, steden om te ontdekken en om door betoverd te worden - Kiesreis

menu

Berlijn en omgeving, steden om te ontdekken en om door betoverd te worden

Berlijn is een veelzijdige stad met veel bezienswaardigheden, maar ook de omgeving houdt voor toeristen verrassingen in petto. Door de goede verbindingen in Duitsland is het gemakkelijk om de steden in de buurt van Berlijn te bezoeken.

Potsdam, Dresden, Hamburg en Leipzig zijn allemaal steden die het Duitse verhaal helpen vertellen en betoveren. Elk van hen is op zijn eigen manier en in zijn eigen belang een goede optie voor een dagtocht.

Bekijk het onderstaande om meer te weten te komen over deze steden in de buurt van Berlijn en plan jouw reis!

© Pixabay.com

Potsdam

Deze stad ligt vlak naast Berlijn, grenzend aan de Duitse hoofdstad. Het is bekend als de woonplaats van de Pruisische koninklijke familie tot 1918. Juist daarom telt het talrijke paleizen die opvallen door hun uitstekende staat van instandhouding. Het belang ervan is zo groot dat de stad in 1990 door de UNESCO werd uitgeroepen tot werelderfgoed.

In Potsdam staat het paleis Sanssouci, dat dankzij zijn prachtige tuinen bekend staat als het “Duitse Versailles”. En voor wie van Romeinse architectuur houdt, het Charlottenhof paleis is praktisch een Romeinse villa.

Dresden

De stad ligt op 190 kilometer van Berlijn, ongeveer 2 uur rijden. Dresden was ooit de hoofdstad van Saksen, dus de geschiedenis is rijk aan cultuur en kunst. Het werd ook gekenmerkt door een bombardement in 1945, tijdens de Tweede Wereldoorlog, waarbij meer dan 25 duizend mensen omkwamen.

Wie door de stad reist, kan het prachtige Zwinger Paleis, het Taschenbergpalais en het Operahuis (Semperoper) bezoeken. De stad wordt door de rivier de Elbe verdeeld in de oude stad (Altstadt) en de nieuwe stad (Neustadt).

In de oude binnenstad, die na de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog werd herbouwd, overheerst de barokstijl. Daar vind je de meeste historische gebouwen en plaatsen zoals musea om te bezoeken. In het deel van New Town vind je veel restaurants en nachtclubs om ’s avonds uit te gaan.

Hamburg

De op een na grootste stad van Duitsland, met bijna 2 miljoen inwoners, is ongetwijfeld een van de steden die meer toeristen aantrekken in Duitsland

De haven van Hamburg is slechts een van de attracties die de stad zo bekend maakt. Het is de op één na grootste van Europa en bepaalt het landschap van de stad. Maar de stad heeft nog veel meer te bieden tijdens een bezoek.

De St. Michel kerk is een van de hoogtepunten van de stad. Met een hoogte van meer dan 130 meter kan de toren worden bezocht door toeristen, waar men een prachtig uitzicht over de stad heeft. De St. Nikolai kerk, aan de andere kant, heeft herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Hoewel het in puin ligt, zijn er enkele stukken van bewaard gebleven als herinnering aan de oorlog.

© Pixabay.com

Leipzig

De beroemde stad van Johann Sebastian Bach is ook het symbool van de Duitse hereniging. Tot op de dag van vandaag is het een van de belangrijkste steden voor de Duitse cultuur.

Een van de meest bezochte plaatsen in de stad is de Thomaskirche. Daar stond de “Muziekafdeling” enkele jaren onder leiding van Bach, en daarom is er in de buurt een museum aan hem gewijd, het Bach Haus. Het museum bewaart nog steeds de overblijfselen van de kunstenaar.

Leipzig is niet alleen een groot muziekcentrum met wereldreferenties, het heeft ook veel geschiedenis te vertellen. De stad was bijvoorbeeld gastheer van religieuze debatten met de aanwezigheid van Maarten Luther tijdens de protestantse reformatie. In 1989 was Leipzig het toneel van protesten die hebben bijgedragen tot de val van de toenmalige communistische regering en die het land tot de hereniging hebben gebracht.

Tags:

Geef een antwoord

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen