` Bekeerd tot de natuur in het Nederlandse Noord-Limburg - Kiesreis

menu

Bekeerd tot de natuur in het Nederlandse Noord-Limburg

Limburg over de grens – de ideale vakantie dichtbij huis

Nederlands Limburg is ideaal voor een korte vakantie met kinderen dichtbij huis. Langs de rivier de Maas vinden we 2 grote nationale parken: De Groote Peel en De Maasduinen. We hebben de Maasduinen al eerder verkend. De Groote Peel is klaar om ons een tastbare les in de natuur te geven.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

De Groote Peel

De Groote Peel is een hoogveengebied dat grotendeels is afgegraven. Na de ijstijd werd de Peel een uitgestrekt veengebied. Sinds de vroege Middeleeuwen zijn de venen afgegraven en hebben de bewoners van het gebied turf gestoken uit de vennen. Dit leidde ertoe dat hier en daar turfputten ontstonden. Kanalen en polders werden aangelegd om de turf te vervoeren. Met andere woorden: We zijn in een waterrijk gebied.

Het gebied is internationaal erkend met ongeveer honderd vogelsoorten die hier broeden en talrijke trekvogels die er neerstrijken. Met een uitgebreid netwerk van wandel- en fietsroutes is het ideaal voor een ontspannen verkenningstocht. U kunt ook vele regionale producten proeven, zoals asperges, aardbeien, bosbessen en paddenstoelen. Centraal gelegen is de stad Venlo met zijn uitgebreide winkel- en cultuuraanbod.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Toverland

Op de eerste dag geven we ons over aan het kindvriendelijk plezier van de streek.

Toverland is een iets ingetogener en betaalbaarder themapark dan de Efteling en aanverwanten, maar biedt gezinnen een volwaardig en onvergetelijk dagje uit. Met ruim 30 attracties voor verschillende leeftijdsgroepen, drie theatershows, zes restaurants en zeven winkels is het park zeker een bezoekje waard.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Peelroute

Op dag 2 stappen we op de pedalen. We beginnen met de Peelroute die begint bij knooppunt 38 en na 31 km terugkeert naar 38. We nemen 3 pauzes, waar we ons elke keer tegoed doen aan een nieuwe portie luiheid. Na circa 9 km. stoppen we voor de eerste keer bij Hoeve Willem III, waar u een ambachtelijk ijsje kunt eten.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Griendtsveen

4 km verder arriveren we in Griendtsveen. Hier woonde schrijver Toon Kortooms van 1918 tot 1944. Momenteel is er een kunsttuin, een museum en een blotevoetenpad. Trek dus uw schoenen uit en loop over de gras- en bospaden en de verschillende gronden die prikkelend en masserend zijn voor de voeten. Geen zorgen: u kunt uw voeten na afloop wassen.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Via Deurnes naar de bessenplantage

Het plaatselijke restaurant serveert streekproducten zoals verse Toontjes, bruine en witte broodjes, en de Peelreus, het zelfgebrouwen bier, waarvan er zowel een donkere als een blonde variant is. Via het berkenpad komt u bij de fundamenten van de oude turffabriek van Deurnes. We passeren deze laatste en laten een demonstratie turfsteken onder leiding van een gids aan ons voorbijgaan. Zo is er altijd een reden om nog eens terug te komen. Na nog eens 5 km bereiken we onze laatste halte: een blauwebessenplantage. Van 1 juli tot 31 augustus kunt u de bessen zelf plukken. Blauwe bessen zijn een bron van vitaminen, antioxidanten en mineralen. Bovendien groeien ze onbehandeld; een pure en gezonde delicatesse dus. Op het terras kunt u genieten van gebak, sappen en andere lekkernijen met blauwe bessen, zoals jam, chocolade, stroop, wijn en bier.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Domein De Schatberg

Vakantiepark De Schatberg biedt ruime bungalows aan het water. Er is een binnenzwembad en een openluchtzwembad. Het park vraagt enige verkenning, dus de kinderen laten we even achter in de speeltuin en het klimpark. Zwemmen in het recreatiemeer of een paar uurtjes vissen vanaf je eigen steiger is hier ook mogelijk. Het vakantiepark beschikt over enkele restaurants, een supermarkt en een ruim aantal voorzieningen die de vakantie in gezinsverband tot een aangename tijd maken.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Venlose heide

In de namiddag maken we een leerrijke en toffe excursie met gids naar de Venlose Groote Heide. In het bezoekerscentrum is een tentoonstelling over vlinders, maar wij maken een wandeling van 2 uur op zoek naar de beestjes. Met een potje in de aanslag en een vergrootglas, gaan we op weg naar De Groote Heide, een gebied rijk aan vlinders waar niet minder dan 27 soorten rondfladderen. We krijgen uitgebreide uitleg over rupsen, sprinkhanen, libellen, kruiden en planten. De insecten worden door de kinderen in hun potjes opgevangen en vergroot bekeken door het deksel. Dan laten we de insecten vrij. Per slot van rekening zijn zij ook de voedselbron van de hagedis, ook een beest die we enkele keren te zien krijgen.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Mattel Play

In de avond bezoeken we Mattel Play in het Entertainment Center. Dit is een grote binnenspeeltuin met speelplekken rond verschillende bekende animatiefiguren. Zo kunnen de kids bouwen op de bouwplaats van Bob de Bouwer en branden blussen met Brandweerman Sam. Een vakantie in Limburg kun je met gemak met nog een weekje uitbreiden, want jaarlijks vindt in juli de Peelweek plaats: een programma vol ontdekkingstochten, expedities, theatervoorstellingen en workshops. Zo kunt u deelnemen aan een nachtzwaluwwandeling, een vleermuiswandeling, meedoen met knutselworkshops en ga zo maar door…

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Geef een antwoord

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen