` Weekendje weg midden de natuur in Landal Mooi Zutendaal - Kiesreis

menu

Weekendje weg midden de natuur in Landal Mooi Zutendaal

Weekendje weg op Landal Mooi Zutendaal

We hebben veel gereisd en tot een paar jaar geleden keken we altijd uit naar een mooi hotel en de verwennerij die daarbij hoorde. Maar sinds we het comfort en plezier van Landal Greenparks hebben ontdekt, hebben we het over een andere boeg gegooid. De kinderen hebben een leeftijd bereikt waarop het goed is ze een beetje vrijheid te geven, en de Landal parken bieden precies wat kinderen graag willen: een leuk, sfeervol vakantiehuis, een zwembad, speeltuinen en alle ruimte om te spelen.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Het park

Mooi Zutendaal is een ruim opgezet park met verschillende soorten vakantiewoningen, allemaal op loopafstand van centrale plekken in het park. Er is zowel een overdekt zwembad als outdoor zwembad, een parcours, een speeltuin, een animatieprogramma voor kinderen en nog veel meer. Zodra je het park verlaat, begint een nieuwe “groene” wereld. Eindeloze mogelijkheden om te fietsen en te wandelen te midden van een groene omgeving nodigen u uit om de sportieve en ontspannende kant in u naar boven te halen.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Hoge Kempen Nationaal Park

Op minder dan 10 minuten fietsafstand van Mooi Zutendaal arriveert u bij het Nationaal Park Hoge Kempen. Het is een uniek gebied dat bescherming geniet en zich uitstrekt over Dilsen-Stokkem, Zutendaal, Lanaken, Maasmechelen. Het gebied beslaat meer dan 5700 hectare bos en heide met 6 verschillende ingangen die toegang verlenen. Het is tevens de biotoop van vele bijzondere dieren. Maar ook mensen zijn welkom om van dit stukje natuur te genieten.

Een eerste leuke activiteit om te doen in het park is het blotevoetenpad. Op een 3 km lang pad ervaart u vele sensaties over de grond en de natuur. Daarna kunt u uw fietstocht voortzetten op gemarkeerde routes. Er zijn tientallen, de een langer dan de ander. Voor elk wat wils! We kiezen een route die de vele fietsknooppunten volgt, een goede 35 km lang en prima te doen voor een dagje fietsen.

Wandelen is hier ook plezierig. Wij gaan voor een wandeling van 14 km, die naar de Mariagrot voert. Er is een snackbar in de bistro aan de overkant, ideaal om even te pauzeren. De wandelpaden in het park zijn zeer goed uitgezet. Niet minder dan 51 lussen op 220 km wandelpaden staan garant voor veel wandelplezier. De rondwandelingen variëren van 3 tot 14 km dus er is iets voor elk fitness niveau. Bovendien is het mogelijk om de lussen te combineren en kunt u via de wissels overstappen.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Genoeg te beleven in België en over de grens

Hoewel u in België bent, ligt Nederlands Limburg op een steenworp afstand. Zoals bekend zijn er ginds ook leuke dingen te doen voor gezinnen. Er is de GaiaZOO in Kerkrade, Maastricht, Valkenburg… allemaal niet zo ver weg. In België heb je Plopsa Indoor, Outlet Maasmechelen, C-Mine in Genk, Hasselt in de buurt. En dit zijn allemaal dingen die we al eerder hebben gedaan, soms met Landal, soms met een andere formule.

Absoluut vermeldenswaardig is de Kattevennen Cosmodrome. Deze tentoonstelling en sterrenwacht is erg leuk voor kinderen, vooral als ze astronaut willen worden. Dit is waar dromen en wetenschap samenkomen. We bekijken een show op een groot scherm en genieten van de tentoonstellingszalen. U kunt ook sterren kijken. Geïnspireerd door de ruimteavonturen spelen onze kinderen daarna astronautje in de speeltuin.

Zutendaal en omgeving is een echte aanrader voor een geslaagde gezinsvakantie. Landal Mooi Zutendaal is een ideale uitvalsbasis om al deze mooie en leuke dingen te ontdekken!

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Geef een antwoord

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen