` Wat te doen in Antwerpen - Rondje van 1 dag - Kiesreis

menu

Wat te doen in Antwerpen – Rondje van 1 dag

Antwerpen is een stad in het noorden van België, in de regio Vlaanderen, dicht bij de grens van het land met Nederland. Het is de tweede grootste stad van België met meer dan 510.000 inwoners, na de hoofdstad Brussel.

Wat dacht je ervan om van uw reis naar België of Nederland gebruik te maken om Antwerpen, de stad van de diamanten, in uw reisroute op te nemen? De stad is super charmant, heeft lekker eten en een zeer gastvrije sfeer. Om je te helpen een mooie route uit te stippelen voor uw bezoek aan de stad, hebben we een gids samengesteld met de belangrijkste bezienswaardigheden in Antwerpen. Kijk hier eens naar!

© Pixabay.com

  1. Station Antwerpen

Als je met de trein in Antwerpen aankomt, neem dan de tijd om de architectuur van het mooie treinstation van de stad te bewonderen. Het oorspronkelijke stationsgebouw werd tussen 1895 en 1905 gebouwd.

Het station werd echter zwaar beschadigd door bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog en moest vervolgens een restauratieproces ondergaan. Het wordt door velen beschouwd als het mooiste treinstation van België en is uitgeroepen tot het mooiste ter wereld.

  1. Meir & Koninklijk Paleis

De Meir is de hoofdstraat in het centrum van Antwerpen, waar de handel geconcentreerd is. Het is vrij gemakkelijk om er te komen vanaf het centrale metrostation. In deze straat staat het voormalige 18e-eeuwse Koninklijk Paleis van Antwerpen, op de hoek met de Wapperstraat.

De gunstige ligging van het paleis trok de aandacht van keizer Napoleon, die het in 1811 kocht. Helaas, het paleis is gesloten voor publiek bezoek. Het heeft een grondige renovatie ondergaan en er worden nu evenementen en feesten georganiseerd.

  1. Groenplaats

Grootste plein in de stad. Daaromheen zijn verschillende restaurants met de meest uiteenlopende keukens geconcentreerd. In het centrum van het plein vinden diverse openbare evenementen plaats. Ernaast ligt het winkelcentrum Grand Bazar Antwerpen, een complex van winkels en restaurants.

  1. Kathedraal van Onze-Lieve-Vrouw van Antwerpen

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is een katholieke kathedraal, ingewijd in 1521. Ze is in gotische stijl opgetrokken en bevat een aantal belangrijke werken van de barokschilder Peter Paul Rubens, alsmede schilderijen van kunstenaars als Otto van Veen, Jacob de Backer en Marten de Vos. De klokkentoren van de kathedraal staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

  1. Oude Koornmarkt & Vlaeykensgang

De Oude Koornmarkt is een super charmante voetgangersstraat vol restaurants, de een vlak naast de ander, plus antiekwinkels en een kunstgalerie. Er is ook de Vlaeykensgang, een klein steegje uit 1591, dat de Hoogstraat, de Oude Koornmarkt en de Pelgrimstraat met elkaar verbindt.

  1. Kerk van Sint Carolus Borromeus

De Sint-Carolus Borromeuskerk, ingewijd in 1625, was vroeger bekend om zijn plafond met 39 werken van Rubens (een beroemde Vlaamse schilder in barokstijl) die verloren gingen in een brand toen de kerk in 1718 door de bliksem werd getroffen.

Het was de eerste kerk ter wereld die gewijd was aan de stichter van de Jezuïeten, Ignatius van Loyola.

© Pixabay.com

  1. Grote Markt en Stadhuis

De Grote Markt is het plein waar het stadhuis van Antwerpen staat, een mooi rechthoekig gebouw vol vlaggen van verschillende landen op de gevel.

Rond het plein, veel restaurants met tafels buiten. Gewoon een charmante plek! Naast het plein loopt een pad door de ondergrondse van Antwerpen, De Ruien genaamd.

Tags:

Geef een antwoord

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen