` Uitgebreide verkenning van skigebied Les Portes du Soleil: dit zijn onze tips - Kiesreis

menu

Uitgebreide verkenning van skigebied Les Portes du Soleil: dit zijn onze tips

Skigebied Les Portes du Soleil: onze tips en ervaringen

Heerlijk op vakantie zonder kinderen? Dat kan inderdaad best prettig zijn; helemaal in Les Portes du Soleil! Dit skigebied heeft namelijk ontzettend veel te bieden op veel verschillende vlakken. Aldaar zijn er genoeg hotels, restaurants en avontuurlijke activiteiten te vinden. Wij hebben ervoor gekozen om Les Gets, Morzine en Châtel te verkennen. Onze tips en bevindingen? Die lees je hieronder!

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Trek de ski’s aan in Les Gets

Je gaat natuurlijk niet naar Les Portes du Soleil zonder te skiën; en dat hebben we geweten. Wij komen door ons vroege vertrek – en door een tussenovernachting – vroeg aan in het mooie Les Gets. Al om 10 uur in de ochtend staan we ingepakt en al op de piste voor de eerste afdaling. Ruim twee uur later besloten we te stoppen bij Restaurant Le QG – een handig gelegen bergrestaurant op de piste. Door de goede kaart en de gezelligheid die er heerst, betreft het een ideaal restaurant voor een middagstop. Dit restaurant wordt overigens (erg) goed bezocht en promotie is dus zeker niet nodig.

Na de hele dag geskied te hebben, kiezen we voor de rust door een duik te nemen in het zwembad van ons hotel. Tevens genieten we van de heerlijke wellnessafdeling. Het hotel waar we voor hebben gekozen? Hotel La Marmotte – een gezellig en authentiek hotel in chaletstijl. Met drie restaurants zijn er genoeg mogelijkheden voor mensen die van eten houden. Tóch hebben we ervoor gekozen om elders te dineren. Het bijzondere restaurant La Fruitière des Perrières heeft onze aandacht getrokken. Dit sfeervolle restaurant bevindt zich in de kelder en serveert heerlijke gerechten. Wij kozen zelf voor een raclette en kaasfondue met aardappelen in schil en verschillende vleeswaren. Dit alles onder het genot van een wit wijntje. Een geslaagd diner!

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Sneeuwwandelen in Morzine

Een dag later gaan we skiën op het grondgebied van Morzine. Hier ontdekken we tevens wat leuke activiteiten voor kinderen, zoals het videopark en de piste mauve. Zoals gezegd, de kinderen waren niet mee, maar dan hebben we wat over voor een eventuele volgende vakantie. Het hotel waar we voor hebben gekozen in Morzine is Hotel L’Equipe; een hotel met veel mogelijkheden (ook voor niet-skiërs). We lunchen bij Restaurant Le Colibri, naast het hotel.

Ter variatie kiezen we er eens voor om sneeuwschoenen onder onze schoenen te binden. Uit ervaring kunnen we zeggen dat het verstandig is om verder ‘gewoon’ skikleding aan te trekken. Daarnaast is een gids noodzakelijk, omdat er off road stukken in de route zitten. Zou je zonder gids gaan, dan loop je een hoop risico’s die het geenszins waard zijn.

Of wij een wandeling op sneeuwschoenen aan zouden bevelen? Zeker, het is daadwerkelijk een leuke en bovenal rustgevende ervaring. Helemaal wanneer je gaat met een gids, zal je alles te weten komen over het gebied waarin je wandelt. Zo leer je van alles over verschillende dieren, bomen en het gebied. Daarnaast is het afleggen van een route met een gids bijna altijd bijzonder gezellig en in de meeste gevallen zeker niet ongemakkelijk.

Ook een après-ski kan natuurlijk niet ontbreken. We houden hem bij hotel-restaurant Le Tremplin. Deze bijzonder gezellige tent ligt aan de voet van de pistes. Hier is altijd wel wat te beleven, gezien de (gastvrije) eigenaars genoeg leuke activiteiten op de agenda weten te zetten.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Op ontdekking in Châtel

Het derde dorp dat wij bezoeken betreft Châtel. Wederom zoeken wij een gids op. Ditmaal om in de ochtend een skitocht te maken. Zo kom je nog eens op nieuwe plekken en krijg je gaandeweg de route wat tips mee met betrekking tot je techniek. De nacht brengen we door in Hotel Fleur de Neige (met verwarmd zwembad).

In het nabijgelegen Abondance bezoeken we een leuk boerderijtje en kaasmakerij. Hier zie je van dichtbij hoe de échte Abondance-kaas wordt gemaakt waar ze in de streek zo trots op zijn. Tevens hoort hier een proeverij bij, die we natuurlijk niet kunnen afslaan. Na de proeverij begrijpen we zeker waarom men zo trots is op deze kaas.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Kortom

Als je het ons vraagt waren het drie erg leuke dagen. Van skiën tot (veel) kaas eten en een aantal verfrissende activiteiten; we hebben het allemaal gedaan en we zouden het zo weer doen! Het betreft op alle vlakken een ideale streek om nog eens naar terug te komen voor een langere vakantie.

Geef een antwoord

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen