` Toerisme in Spanje: De 8 mooiste steden om te bezoeken - Kiesreis

menu

Toerisme in Spanje: De 8 mooiste steden om te bezoeken

Spanje heeft overal op zijn grondgebied prachtige steden en het is niet gemakkelijk om te weten welke je tijdens jouw reis moet bezoeken. Architectuur, cultuur en natuurschoon zijn de belangrijkste attracties die Spanje tot een van de meest bijzondere Europese landen en ook een van de meest gewilde maken.

Om je te inspireren, selecteerden wij 8 ongelooflijke steden die op jouw reisroute moeten staan als je Spanje bezoekt. Bekijk ze!

© Pixabay.com

  1. Cordoba

Met zijn beroemde moskee en zijn binnenplaatsen die tot het werelderfgoed van de UNESCO zijn verklaard, is Cordoba een invloedrijke stad op het gebied van architectuur, kunst en religie. Het staat bekend als de “Stad van de Drie Culturen” omdat christenen, joden en moslims er zijn langsgekomen.

Je moet zeker een bezoek brengen aan de Moskee-Kathedraal, het Alcázar de los Reyes Cristianos, de Victoria Markt en vele andere charmante plaatsen.

  1. Salamanca

Dit is een van de drukste en levendigste steden van Spanje, vooral omdat het de beroemdste universiteitsstad van het land is. Ze staat bekend als de “stad van goud”, rijk aan architectuur, religie en cultuur.

Het prachtige Plaza Mayor, de universiteit en de kathedraal zijn de belangrijkste plaatsen die op jouw route moeten liggen.

  1. Segovia

Een bezoek aan deze stad is als een reis naar de middeleeuwen. Het prachtige Alcázar, een versterkt kasteel op de top van een klif; het Romeinse aquaduct dat sinds de bouw in de 1e eeuw bewaard is gebleven (het werkte tot de 19e eeuw); en een prachtige gotische kathedraal, vullen deze stad met charme en geschiedenis. En het is maar 100 km van Madrid!

  1. Sevilla

Dit wordt beschouwd als de meest authentieke en typische Spaanse stad: flamencodansers, stierenvechters en Jerez-wijn. Als je een stad wilt kennen die het geïdealiseerde en bekende Spanje uit de films goed laat zien, moet je Sevilla kennen.

  1. Granada

Deze stad heeft een spectaculaire Arabische erfenis, het Alhambra paleis is een van de mooiste plaatsen in Spanje. Het goede nieuws is dat Granada een stad is vol schoonheden zoals de Mirador de San Nicolás, de moslimwijk Albaicín, de kathedraal en Capilla Real de Granada en vele andere prachtige plaatsen.

  1. Barcelona

De kleurrijke Catalaanse hoofdstad is de thuisbasis van enkele van de beste toeristische attracties van Spanje en kan bogen op architecturale wonderen zoals Antoni Gaudi’s Casa Batllo en de beroemde Sagrada Familia-kerk.

Het is een bruisende stad aan zee met een bruisend nachtleven en uitstekende winkelmogelijkheden.

  1. Madrid

Madrid is beslist een van de mooiste steden van Spanje. Het nachtleven is bruisend, maar pas op dat je je niet laat meeslepen door de vrolijke menigte in de straten, die allemaal klaar staan om de hele nacht te dansen.

Het staat ook bekend om zijn indrukwekkende musea, waarvan de bekendste zijn: het Prado Museum, het Reina Sofia Kunstcentrum en het Thyssen-Bornemisza Museum. De essentie van Madrid is kosmopolitisch.

© Pixabay.com

  1. Bilbao

In tegenstelling tot de andere Spaanse steden, valt Bilbao op door zijn moderne architectuur. De faam van deze voormalige havenstad is het Guggenheim Museum, een kolossaal titanium bouwwerk dat spectaculaire moderne kunst herbergt.

Vergeet niet een bord pintxos te proberen bij jouw drankje als je in Bilbao bent.

Geef een antwoord

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen