` Phantasialand: de ideale 2-dagenuitstap net over de grens - Kiesreis

menu

Phantasialand: de ideale 2-dagenuitstap net over de grens

Phantasialand, wegdromen van exotische en mysterieuze themawerelden

Je fantasiewereld de vrije loop laten gaan haalt letterlijk en figuurlijk de bovenhand in Phantasialand. Het pretpark, in de buurt van Keulen en slechts twee uren rijden van Brussel verwijderd, laat je wegdromen in verschillende mysterieuze en exotische themawerelden. Zonder een verplicht paspoort op zak maak je een wereldreis naar Afrika, China of Zuid-Amerika. In totaal telt het pretpark 7 themagerichte hoofditems.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Overnachten in Phantasialand: ja of nee?

Phantasialand ligt op een steenworp van Brussel. Twee uren met de auto rijden en je bent in het Duitse pretpark nabij Keulen. Als daguitstap is deze afstand qua tijd makkelijk te overbruggen. Nochtans is het aangewezen om eventueel een overnachting te boeken. Dit heeft te maken met het feit dat het pretpark enorm weids en uitgestrekt is dat je alle thema’s nauwelijks op één dag kan bezoeken. Er staan bij Phantasialand 2 themahotels ter beschikking.

  • Bij hotel Matamba snuif je een Afrikaanse sfeer op

Hotel Matamba situeert zich vlakbij het Afrikaanse themagebied van Phantasialand Deep in Afrika. De verschillende kamers hebben een zicht op de veelbesproken loopingachtbaan Black Mamba, die zich in de tropische jungle bevindt. De familie- en tweepersoonskamers zijn zo uitgerust dat maximaal 6 personen kunnen overnachten. Het perfecte biotoop voor gezinnen van een grotere orde. De voorziene hemelbedden zorgen voor een fascinerende nachtsfeer. Voor de kleinsten heeft het Matamba hotel zelfs een speelterrein voorzien binnen de 4 muren. Het originele kinderbuffet is een schot in de roos.

  • De Aziatische invloeden van het Ling Bao Hotel

Het Ling Bao Hotel anderzijds, is een themahotel opgetrokken in Chinese stijl. De diverse luxe suites en kamers zijn vooral ingericht voor koppels met hun kroost. Het is een optimale mix van westers comfort, gecombineerd met authentieke Chinese stijlvormen zoals bamboe en hout. De stapelbedden voor de kinderen zijn prachtig ingericht. Het Oosters ogende hotel beschikt over 4 restaurants. De formule ‘All you can eat” menu is een onderdeel van het uitgebreide Chinese buffetrestaurant. Maar ook het uitgebreide ontbijtbuffet is de moeite waard. Een zwembad en sauna geven het hotel een extra dimensie.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Afwerking tot in de kleinste details

Duitsers staan wereldwijd bekend voor hun ‘Gründlichkeit’. En dat merk je meteen wanneer je voor de eerste keer het pretpark inspecteert. Elke zijgang of muur is tot in het kleinste detail afgewerkt met de precisie van een Zwitsers uurwerk. Het kuieren tussen de verschillende attracties is overigens een belevenis op zichzelf. In het labyrint van nabijgelegen zijstraatjes kan je genieten van aardbeien, krokant gebakken wafels en de typische Duitse ‘Bratwurst’.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Het themapark biedt voor elk wat wils

Iedereen komt ruimschoots aan zijn trekken in Phantasialand. Van fonteinen die dansen, schommelcarrousels, op- en neerwaartse draaimolens, waterbanen tot adembenemende rollercoasters. Zo staat de zogenaamde Taron geboekstaafd als de langste en snelste multi-lanceer achtbaan van de wereld. Perfect afgewerkte shows en attracties in 3D maken het plaatje compleet. Phantasialand is opgesplitst in diverse thema’s. Voor de kinderen zijn er rustige lokkertjes voorzien, voor de waaghalzen zijn er de tot de verbeelding sprekende achtbanen. Tussendoor bevinden zich overal shops, eetgelegenheden en snackbars.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

The show must go on….

Een pretpark bezoeken zonder shows te gaan bekijken, is net hetzelfde als een café zonder bier. Vooral je oogappels vinden dit een unieke belevenis. Twee shows bij Phantasialand springen in het oog: ‘Musarteum’ in de Wintergarten in Berlin en ‘Jump’ in het Silverado Theater in Mexico.

  • Halsbrekende toeren bij de Jump show

Tijdens de voorstelling van Jump wordt het podium omgetoverd tot het territorium van breakdancers, BMX’ers, style jumpers en trampoline artiesten. Zo een 25 minuten lang halen verschillende artiesten halsbrekende toeren uit met bloedstollende stunts. De show is doorspekt met humoristische sketches. Dit alles omrand in een indrukwekkende choreografie met dwepende muziek en ludieke opeenvolgende acts.

  • Musarteum show met evenwichtskunstenaars

De zogeheten Musarteum show is een 40 minuten durend spektakel, gekruid met een rits circusacts die vol zit met acrobatische hoogstandjes. De show doet denken aan Cirque du Soleil met tal van evenwichtskunstenaars die de revue passeren. Stuntscènes op rolschaatsen, mannen die trapezes gebruiken om hun artistieke talenten in de verf te zetten en vrouwelijke circusartiesten die in een luchter op grote hoogte kronkelen. Eén ding staat buiten kijf: probeer dit nooit bij je thuis te imiteren.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Phantasialand telt 36 onvergetelijke attracties

In het totaal staan 36 attracties in Phantasialand ter beschikking van het brede publiek. Alle trekpleisters belichten zou ons te ver leiden, maar volgende attracties zijn meer dan de moeite waard om uit te proberen.

  • De kletsnatte tocht van de River Quest

De River Quest bestaat uit ronde schuiten die driemaal naar een vrije waterval plonsen. Via een oud kasteel, een draaikolk en een stroomversnelling neemt de attractie je mee naar een leuke tocht. De adder onder het gras. Je komt kletsnat uit deze tocht. Als je op zoek bent naar een achtbaan in de duisternis, vervult The Temple of the Nighthawk je wensen. De Raik zorgt anderzijds voor een razendsnelle treinrit door een tunnel, met de nodige stomende rook om je hoofd.

  • Voor wie op zoek is naar de ultieme adrenaline opstoot

Voor wie nog meer treinavontuur in het achterhoofd heeft, zorgt de Taron sowieso voor een onvergetelijke belevenis. Zoals eerder aangestipt is het niet alleen de langste en hypersnelle (multi-lanceer) achtbaan van de wereld, de absolute attractietopper van Phantasialand maakt zo maar eventjes 116 kruisingen met het eigen spoor. Een adrenaline opstoot gegarandeerd. Die krijg je eveneens van de Mystery Castle. Een helse treinrit die in het donker indoor plaatsvindt. Het bezoek van het vermaledijd kasteel voorspelt weinig goeds….

  • De Black Mamba, de meest hallucinante rit in Phantasialand

Als je de vuurproef van de Talocan hebt doorstaan waar je maar liefst 7 keer uit de lucht valt, dan zal je de helletocht van de Black Mamba wellicht ook fantastisch vinden. Het is zonder twijfel de meest unieke achtbaanrit van Phantasialand. Dit heeft te maken met de themagerichte attractie. De kronkelende slang Black Mamba loodst je naar onvoorspelbare plekken.

Geef een antwoord

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen