` Op zoek naar koelte in La Roche-en-Ardenne - Kiesreis

menu

Op zoek naar koelte in La Roche-en-Ardenne

Een weldadig en warm weekend wandelen in de Belgische Ardennen

Er zijn van die plaatsen waar het niet uitmaakt of je er in de winter of in de zomer bent; er is altijd wat leuks te doen. Zo’n plaats is La Roche-en-Ardenne. Wil je ’s zomer lekker fietsen en wandelen? Of wil je tijdens de wintermaanden skiën en langlaufen? In La Roche-en-Ardenne zit je altijd goed.

We werpen onze bagage in de auto en vertrekken op een zonnige weekenddag naar deze stad in de Belgische Ardennen. We zijn al eerder in deze streek geweest, maar als we onze bestemming naderen, zijn we wederom onder de indruk van de reusachtig hoge toppen en de oneindig diepe, maar schilderachtige dalen.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Het iets verouderde La Claire Fontaine Hotel in een mooie groene omgeving

Het La Claire Fontaine Hotel (www.clairefontaine.be) is het hotel waar wij twee nachten verblijven. Het hotel ligt in een prachtig groene omgeving vlakbij La Roche-en-Ardenne. We zijn omringd door weelderige natuur en woeste rotsen. Ook zien wij de Ourthe en er is een park. Ons hotel heeft een restaurant, een paar kleine salons en een ruim terras. Hoewel de kamers gedeeltelijk gerenoveerd zijn, blijft het een wat verouderde uitstraling hebben. Het hotel heeft duidelijk al een aantal intensieve decennia meegemaakt. Vermoedelijk hebben ze niet enorm veel haast om de renovatie af te ronden? De volgende ochtend is het ontbijt weliswaar rommelig, maar verder wel prima. Conclusie: Gezien de ietwat verouderde staat van het hotel en de overall kwaliteit is de prijs misschien iets aan de hoge kant, maar de prachtige natuur rondom het hotel maakt veel goed.

Tip:
Geef bij de reservering aan dat je graag een kamer aan de achterzijde wilt hebben.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Warme luswandelingen vanaf het hotel door het verkoelende bos

Nadat we ons in het hotel even snel opgefrist hebben, beginnen we ons weekendje weg met een bijna tien kilometer lange luswandeling. De wandeling leidt ons door bossen en brengt ons tussendoor naar een klein schilderachtig dorpje. We wandelen berg op en berg af. Vooral door de felle zon is het best pittig! Gelukkig brengen de bomen de nodige verkoeling, waardoor we het goed volhouden. Ook het bewonderen van de vergezichten hier en daar, zorgt er voor dat we steeds ruim voldoende energie hebben om vrolijk verder te gaan. Alles bij elkaar heeft de wandeling als resultaat dat we ’s avonds behoorlijk hongerig en dorstig aan ons diner beginnen, gezellig op het terras van ons hotel.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Wandelen op de Baraque de Fraiture; een oase van rust

La Roche-en-Ardenne heeft een gunstige centrale ligging om van daaruit makkelijk een paar andere steden te bezoeken. Dat is dan ook het plan voor deze dagen. We beginnen wandelend op de Baraque de Fraiture. Er is keuze uit meerdere wandelroutes. Wij kiezen voor een route van acht kilometer die we gerust als erg groen mogen beschouwen. We gaan door bossen met nauwelijks hoogtemeters, langs stille skipistes en heel af en toe zien we ergens in de verte heel vaag een minidorpje. Kortom, we zien en horen nauwelijks iets van onze eigen bewoonde wereld. Het is stil, groen en mooi. Een oase van rust. We genieten ervan.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Marc Coucke die het kleine stadje Durbuy laat bruisen

Na de wandeling op de Baraque de Fraiture rijden we in minder dan een half uur naar Durbuy. De Gentse ondernemer Marc Coucke heeft hier ooit een paar aanzienlijke investeringen gedaan, sindsdien heeft dit kleine middeleeuwse stadje een groeiend aanzien. Er zijn continu allerlei activiteiten gaande, vele nieuwe restaurants worden geopend en de omgeving…die groeit mee! Wij gaan wandelend door het stadje langs het water. Voor een relaxmoment kiezen we een plekje aan het water. We relaxen een beetje, terwijl we kijken naar de kajakken die voorbij komen. Ergens hoop je erop, maar als het dan daadwerkelijk gebeurt…is het nog grappiger dan verwacht! De ene kajak kantelt, de ander net niet en daar komt een eenzame roeispaan voorbij.

Lunchtip:
Le pain d’idées
Place aux Foires 12, 6940 Durbuy

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Belgische stad in de Ardennen met een rijke historie

Na het (leed)vermaak en een lekkere lunch in Durbuy, gaan we terug naar ons hotel. La-Roche-en-Ardenne is voornamelijk bekend als een plek waar veel gesport kan worden in de buitenlucht. Denk aan kajakken, mountainbiken en parapente (paraglijden). Maar vergeet de geschiedenis van deze streek niet. We hebben het in dit verband over veel beschermd erfgoed. Er is ook een ruïne die fier boven het dorp uitsteekt. De ruïne is enkele keren per jaar te bezoeken. Wij besluiten ook een duikje te nemen in de historie van ons vakantiegebied. Later op de avond vermaken we ons met elkaar, spijs en drank.

Restauranttip:
Signé Jeanne
Place du Bronze 17, 6980 La Roche-en-Ardenne

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Houffalize, een mountainbike wedstrijd en een boswandeling

De laatste dag van ons geslaagde weekendje is aangebroken, maar we gaan nog niet meteen naar huis. We trekken naar Houffalize. Hier zijn vaak mountainbike wedstrijden, weten we. En we hebben gelijk. Er blijkt zelfs een internationale wedstrijd gaande te zijn, als wij arriveren. Dit belooft spectaculair te worden, dus hier gaan we even goed voor zitten. Het is spannend om te zien hoe de deelnemers de bergen in razend tempo afvliegen en dan weer met veel kracht op proberen te gaan. Heftig! We hebben onze wandelschoenen mee en daar besluiten we wat mee te doen als we klaar zijn met het kijken naar de wedstrijd. We trekken de schoenen aan en gaan één van de vele bossen van Houffalize verkennen. Er zijn overal startpunten voor uitgestippelde wandelingen. We pikken er een uit en gaan goed gemutst van start. En ook deze wandelroute is weer net zo prachtig en mooi als we hoopten.

Lunchtip:
Brasserie Le Rallye
Rue du Pont 9, 6660 Houffalize

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

De eeuwige charme van de Ardennen

Het was bloedheet tijdens dit weekendje weg, maar het heeft ons zeker niet tegengehouden om veel te wandelen, van alles te zien en volop te genieten. De mooie natuur met de verkoelende bomen en de steeds weer verrassende charme van de Ardennen blijven aantrekkelijk voor ons. Ook voor wie meer behoefte heeft aan stevig relaxen en fanatiek niks doen, zal het hier heel fijn hebben. De Bourgondiër komt hier ook volledig aan zijn trekken. Wat ons betreft is er geen twijfel, het reisje naar deze streek is voor herhaling vatbaar.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

 

Geef een antwoord

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen