` Op vakantie in Nederlands Limburg - Kiesreis

menu

Op vakantie in Nederlands Limburg

Een vakantie in Nederland is fantastisch om meerdere redenen. Het is een eigenzinnig volk, maar tegelijkertijd heel tolerant. Wij als Belgen hebben bovendien veel gemeen met de Nederlanders, want vroeger waren wij een gezamenlijk land. Tegenwoordig is dat niet meer het geval, maar daarom kan het nog wel leuk zijn om daar op vakantie te gaan. Wil jij op vakantie in Nederland, maar liever niet te ver reizen? In dat geval kan een vakantie in Nederlands Limburg echt iets voor jou zijn. In dit artikel zal ik mijn persoonlijke ervaring bespreken en wellicht kun jij dan gelijk zien of het ook wat voor jou is, want het is namelijk een prachtige plaats om meerdere redenen.

© Pixabay.com

Een prachtig landschap

Wil jij genieten van een prachtig landschap? In dat geval is Nederlands Limburg de provincie voor jou, want hier zijn prachtige heuvels en bossen waar je ademloos van kunt genieten. Persoonlijk ben ik er vier keer geweest. De eerste twee keer ging ik met mijn ouders en toen hebben we verschillende heuvels beklommen, want voor ons was dat echt helemaal nieuw. Waar wij vandaan komen heb je namelijk helemaal geen heuvels. Het is leuk om de wereld eens vanuit een ander perspectief te zien en die mogelijkheid werd ons geboden in Limburg. Maar naast het prachtige landschap is er nog veel meer te beleven in Nederlands Limburg.

Rijke cultuur

Nederlands Limburg is namelijk ook voorzien van een zeer rijke cultuur. Ben jij een liefhebber van divers voedsel en ben je niet bang om af en toe iets nieuws te proberen? Dan is het zeker leuk om eens langs verschillende Limburgse dorpjes te gaan, want daar is vaak nog authentiek Limburgs voedsel verkrijgbaar waar je als vakantieganger optimaal van kunt genieten. Deze rijke cultuur brengt bovendien tolerantie met zich mee. In Nederlands Limburg zijn de inwoners zeer tolerant en hebben ze het bourgondische karakter die ook in België heerst. Je zal dan ook versteld staan van de overeenkomsten tussen jou als Belg en de mensen in Nederlands Limburg. Dat brengt een heel bijzonder effect teweeg. Persoonlijk heb ik aan mijn vele reizen naar Limburg veel goede vrienden overgehouden. Daar bel ik nog regelmatig mee en dan vertellen ze over het leven aldaar. Zo blijf je een beetje op de hoogte van de vakantieplekken die je hebt bezocht.

© Pixabay.com

Leuke activiteiten

Ben jij het type dat er veel genoegen uit haalt om een actieve vakantie te ondergaan? Ook in dat geval is Nederlands Limburg echt iets voor jou, want naast de vele heuvels is Nederlands Limburg ook voorzien van fantastische riviertjes. Zelf ben ik een groot liefhebber van kajakken en het is dus ook mogelijk om dat daar te doen. Maar ook voor vele andere activiteiten ben je daar op de juiste plaats.

Al met al is Nederlands Limburg een fantastische plek om eens heen te gaan. Je kunt er bijvoorbeeld ergens een mooi hotel boeken, maar er bijvoorbeeld ook voor kiezen om op een camping te gaan staan. Er zijn veel mogelijkheden.

Geef een antwoord

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen