` Op vakantie in het New York van Europa - Kiesreis

menu

Op vakantie in het New York van Europa

Rotterdam. Stad aan de Maasvlakte en een van de grootste havensteden ter wereld. Als je de stad binnenrijdt dan voel je aan alles: hier leeft en bruist het. Futuristische wolkenkrabbers vermengen zich met Oudhollandse architectuur en het is meteen duidelijk dat hier iets te beleven valt.

Tot de toeristische attracties behoren onder andere de Erasmusbrug, de Markthal en de Witte de Withstraat. Ook het historische Hotel New York is een “must-see” en is goed te observeren tijdens een rondvaart. Kortom, genoeg aanleiding om je mee te nemen op een ontdekkingstocht door Rotterdam.

© Pixabay.com

Bereikbaarheid en parkeren

Rotterdam is prima bereikbaar via diverse snelwegen. De stad is gelegen in het zuidwesten van Nederland op iets meer dan een uurtje rijden vanuit Antwerpen. Doordat ook Rotterdam bijna bezwijkt aan de dagelijkse stroom aan auto’s zet men er vol op in om andere vormen van vervoer te stimuleren. Bijvoorbeeld door de inrichting van liefst 15 zogeheten P&R parkeerterreinen. Hier kun je je auto veelal gratis parkeren (mits je daarna verder gaat met het openbaar vervoer). Deze terreinen liggen iets buiten de stad maar er zijn voldoende mogelijkheden om van daaruit in het centrum te geraken.

Hotels en gastronomie

Overnachten in stijl tijdens je city-trip? Dat kan hier prima. Neem bijvoorbeeld het Mainport Design Hotel, ideaal gelegen aan de Erasmusbrug, met parking vlakbij en schitterende kamers. Aanrader! De suites zijn voorzien van een privésauna en luxe jacuzzi op de kamer. Ook het Rotterdam Marriott Hotel wordt van harte aanbevolen vanwege de perfecte locatie, de goede restaurants en het vriendelijke personeel. Ook andere hotelketens en kleinschalige B&B’s zijn in ruime mate voorhanden in de Maasstad.

’s Avonds wil je natuurlijk gezellig gaan uit eten in een restaurant. Hou je van steak? Dan moet je bij de Rodeo Grill geweest zijn. De kaart biedt voor eenieder wat wils maar hoogtepunt zijn natuurlijk de mooie steaks die in veel variaties te bestellen zijn. Of kies voor Nerello, een Italiaans restaurant dat je laat dineren zoals het in Italië bedoeld is. Haute cuisine? Ook dat kan in Rotterdam, je hebt er keuze uit maar liefst negen verschillende restaurants met een of meer Michelinsterren. Wil je liever gewoon doen en het echte Rotterdam leren kennen? Dan eet je (en ga je vervolgens op stap) in de Witte de Withstraat met zijn kunstgaleries, trendy barretjes en restaurants.

Dingen te doen

Ga je op de culturele toer, dan hoef je je in Rotterdam absoluut niet te vervelen. We noemen hier de iconische Erasmusbrug en de Euromast van 185 meter hoog waar je een 360 graden uitzicht hebt over Rotterdam en omgeving. Verder zijn er de Markthal, een beleving op zich voor iedereen die van lekker eten houdt, de kubuswoningen en de historische Delfshaven. Altijd al eens willen weten hoe een cruiseschip er van binnen uitziet? Dat kun je te weten komen als je een rondleiding neemt door de MS Rotterdam of de SS Rotterdam.

© Pixabay.com

In de omgeving

Vanuit Rotterdam ben je in minder dan een half uur autorijden aan de kust. Of neem de trein, dat kost je iets minder dan een uur maar dan heb je ook geen problemen met het verkeer of het parkeren. Wereldstad Amsterdam is ook binnen het uur te bereiken, pretpark de Efteling op drie kwartier. Een prachtige route is die van Rotterdam naar de historische Deltawerken en Neeltje Jans, die je voert over de Zeeuwse eilanden.

Kortom, meer dan genoeg redenen om Rotterdam met jouw bezoek te vereren!

Geef een antwoord

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen