` Oost-Friesland: waar de hemel het breedst is - Kiesreis

menu

Oost-Friesland: waar de hemel het breedst is

De regio, gelegen in het noordwesten van Duitsland nabij de Nederlandse grens, biedt economische mogelijkheden voor plattelandstoerisme, prachtige landschappen en direct contact met de natuur.

Kun je je voorstellen hoe het is om te fietsen of paard te rijden over de groene vlakten van Noord-Duitsland, te midden van boerderijen en windmolens? Dit is een van de vele recreatiemogelijkheden in Oost-Friesland in de deelstaat Nedersaksen.

© Pixabay.com

Friesland: een plek om je te verbinden met de natuur

De regio, die aan de ene kant wordt omringd door de Nederlandse grens en aan de andere kant door de Noordzee, is een uitstekende keuze voor natuurliefhebbers die op zoek zijn naar een vakantiebestemming die rust, prachtige landschappen en relatief lage kosten combineert.

De accommodatiemogelijkheden zijn gevarieerd en bieden verschillende niveaus van comfort en prijzen. Maar voor wie in Oost-Friesland op zoek is naar rust, frisse lucht en open hemel, is het plattelandstoerisme het beste alternatief.

Toeristisch melken

Veel boerderijen en ranches, gelegen in de buurt van kleine dorpen rond de gemeenten Emden, Aurich of Ihlow, bieden accommodatie tegen lage prijzen naar Duitse maatstaven, evenals de mogelijkheid om te integreren in het dagelijkse leven van de lokale bevolking door te observeren of zelfs te helpen bij het oogsten en melken van de koeien.

De maaltijden, meestal gevarieerd, worden gekookt in de keuken van de boerderij, en de gasten delen vaak de tafel met de familie van de eigenaren.

Eenmaal gesetteld, is het een tip om de streek per fiets of te paard te verkennen – de meeste etablissementen verhuren beide vervoermiddelen. Het landschap is ongelooflijk vlak en open, waardoor de indruk wordt gewekt dat de hemel veel breder is dan elders.

Een troostende stilte

Ook het groen van de Oost-Friese vlaktes springt in het oog, en de tientallen Nederlandse koeien die rustig door de weilanden lopen, vormen een idyllisch landschap.

De stilte wordt slechts onderbroken door de motor van enkele tractoren, het loeien van de koeien en het geluid van windmolens, die van hout, die veel voorkomen in de schilderijen van Vincent van Gogh. De meeste zijn echter vervangen door moderne modellen die energie produceren met minimale gevolgen voor het milieu.

Een unieke regenboog

De toerist zal ook indrukwekkende regenbogen kunnen zien, het soort dat alleen op postkaarten te zien is. Door de nabijheid van de Noordzee en het vlakke reliëf zijn de winden meestal krachtig, wat zorgt voor verfrissende en korte regenbuien die snel komen en gaan, waardoor het natuurverschijnsel zich vaak en in levendige kleuren voordoet.

Omdat er geen gebouwen of bergen zijn, kunt je meestal beide uiteinden van de regenboog zien, een zeldzaam gezicht in meer verstedelijkte gebieden.

© Pixabay.com

De meest kromme toren in de wereld

Om de route compleet te maken, is het ook interessant om enkele Friese dorpen te bezoeken. De gemeenschappen bestaan meestal uit enkele tientallen bakstenen huizen – bouwstijl die in de streek overheerst -, een kerk van hetzelfde materiaal en een kleine begraafplaats, waar gewoonlijk de graven liggen van soldaten en burgers die zijn gesneuveld in de verschillende oorlogen waaraan Duitsland heeft deelgenomen.

Vermeldenswaard is de oude kerk in het dorp Suurhusen, gelegen in de gemeente Hinte, gebouwd in 1450 en waarvan de toren meer dan twee meter is verzonken als gevolg van het zanderige terrein in het gebied.

Volgens de plaatselijke bevolking is het de meest scheve toren ter wereld en overtreft hij zelfs de scheve hoek van de beroemde Scheve Toren van Pisa. Momenteel is het monument, na enige verbouwingen, onder controle, en deskundigen verzekeren dat er geen gevaar voor instorting bestaat.

Geef een antwoord

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen