` München en omgeving: 8 topbestemmingen voor jouw vakantie - Kiesreis

menu

München en omgeving: 8 topbestemmingen voor jouw vakantie

München, een van de meest iconische en mooie bestemmingen van Duitsland, in het zuidoosten van het land, brengt diverse attracties samen – van geschiedenis en cultuur tot sport en gastronomie.

Zoals zoveel andere grote Europese steden heeft München in de omgeving een aantal toeristische attracties die je niet mag missen en die ideaal zijn voor een uitstapje van een paar dagen. Deze bestemmingen zijn gemakkelijk bereikbaar met een korte trein- of autoreis en vormen een uitstekende aanvulling op jouw rondreis door München. Bekijk ze eens:

© Pixabay.com

  1. Kasteel Neuschwanstein

Neuschwanstein, dat als een van de beroemdste kastelen ter wereld wordt beschouwd, is ontegenzeggelijk een betoverend decor, sprookjes waardig. Het werd in de 19e eeuw gebouwd in opdracht van de Beierse koning Ludwig II, is zeer luxueus en heeft een stijl die is geïnspireerd door de Middeleeuwen.

Het ligt op de top van een heuvel aan de rand van de stad Füssen, 120 km van München.

  1. Neurenberg

Een bezoek aan Neurenberg is als een wandeling door een stukje geschiedenis van Duitsland zelf. Het beroemde keizerlijke kasteel (de Kaiserburg), de kerken, het middeleeuwse historische centrum en de musea zijn enkele van de bezienswaardigheden die je niet mag missen. Neurenberg ligt slechts 170 km ten noorden van München.

  1. Zugspitze

Midden in de Alpen ligt de Zugspitze, met 2.962 meter de hoogste berg van het land, vlakbij de grens met Oostenrijk. Een kabelbaan brengt toeristen naar de top in Duitsland, vanwaar er een prachtig uitzicht is.

Het ligt in Garmisch-Partenkirschen, 90 km van München, waar zich verschillende skigebieden bevinden. Het sneeuwseizoen duurt daar ongeveer zeven maanden.

  1. Herrenchiemsee

Op iets minder dan 100 km van München ligt op het kleine eiland Herren Wörth in het midden van de Chiemsee een prachtig en luxueus paleis dat bekend staat als het Versailles van Beieren. Het is de Herrenchiemsee, gebouwd door Ludwig II (dezelfde als kasteel Neuschwanstein) aan het eind van de 19e eeuw.

  1. Salzburg

Hoewel het een Oostenrijkse stad is, is Salzburg een populaire snelle bestemming vanuit München, omdat het slechts 140 km ver is. Salzburg, bekend als het land van Mozart en het decor van de musical “The Novice Rebel”, is een charmante stad met architectonische en culturele juweeltjes om elke hoek.

  1. Rothenburg ob der Tauber

Kleurrijke huizen, ramen vol bloemen, smalle middeleeuwse geplaveide straatjes en het hele jaar door een kerstsfeer. Dit is het kleine Rothenburg, een van de meest romantische en charmante steden in Duitsland, gelegen op 240 km afstand van München.

  1. Innsbruck

Ook in Oostenrijk is Innsbruck de hoofdstad van Tirol. Het ligt tussen de prachtige Alpen, op 100 mijl van München. De stad krijgt nog meer charme in de winter, wanneer ze bedekt is met wit van de sneeuw. In de omgeving zijn er een aantal skigebieden.

© Pixabay.com

  1. Boottocht op de prachtige Königssee of Chiemsee

Beieren is werkelijk een door de natuur gezegende regio. Naast de Alpen in het zuiden, heeft deze regio ongelooflijke meren die ons vaak het gevoel geven in een zee te zijn.

De Königssee ligt midden in het Alpengebied, in Berchtesgaden. Het meer strekt zich uit tussen de bergen. De Chiemsee, het grootste meer in de regio, kijkt uit over de Alpen.

Elk van deze tochten kan in één dag vanuit München worden afgelegd.

Geef een antwoord

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen