` Maak je niet druk in het besneeuwde Valloire - Kiesreis

menu

Maak je niet druk in het besneeuwde Valloire

Gemoedelijk skiën in het Franse dorp Valloire

Enige tijd geleden sneden onze ski’s dwars door het kraakheldere sneeuwtapijt van het dorp Valloire. Dit skidorp ligt in de Franse Alpen en heeft altijd zijn authentieke sfeer behouden. In de winter en in de zomer wordt hier volop geleefd. Met name als ski-oord heeft het dorp een kindvriendelijke reputatie en dat blijkt volkomen terecht te zijn. Wij hebben inmiddels twee erg leuke kleine skiërtjes bij ons in huis, maar we hebben ook behoefte aan nog meer mooie herinneringen aan Valloire, dus wat is dan de logische stap? We pakken onze skikleding en kinderen in en vertrekken naar dit fijne rustige ski-oord.

 

In alle rust onderweg met één overnachting

Wij plannen altijd één hotelovernachting voor halverwege de reis. Op deze manier hoeven we niet in de nacht te rijden. We halen onze kinderen op van school en leggen meteen al een stevig aantal kilometers af. Als de onvermijdelijke man met de grote hamer en de man met het slaapzand tegelijk lijken te verschijnen, stoppen we bij Holiday Inn – Parc de la Toison, Dijon. In de bedden van dit hotel hebben we een heerlijke overnachting, waardoor we de volgende ochtend fris en fruitig de laatste 100 kilometers met gemak afleggen. Door onze aanpak hebben we ’s ochtends vroeg niks te maken met files of andere drukte. En enkele uren later, terwijl de snelwegen achter ons al het autogeweld en rubber nog liggen te verwerken, staan wij met een voet reeds in een skilaars gehuld, opgetogen zoekend naar het bijhorende tweede exemplaar…

Verrassing onderweg

Door af te wijken van onze normale gang van zaken, hadden we een leuke verrassing onderweg. Normaal rijden wij langs de Brusselse Ring en Luxemburg of via Rijsel naar onze Franse skigebieden. Dit keer gaan we richting Luik. Zomaar. Spontaan. Doe eens zot. Het resultaat is aangenaam, want door de Ring rond Brussel grotendeels te vermijden, treffen we zeer rustige autostrades aan. Geen enkele file te bekennen!

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Accommodatie is perfect en zonder overbodige luxe

Ons Franse skidorpje is beperkt in de mogelijkheden om vanuit het verblijf direct op de piste te staan. Dat is echter geen probleem, want het dorp is rond de twee centrale liften gebouwd. Waar je ook verblijft in Valloire, de lift is nooit verder dan 100 kilometer van je locatie verwijderd. Dus na een hele korte wandeling naar een lift, kan er al geskied worden.

De Franse appartementen zijn (ook) hier niet enorm ruim. Ze hebben nog altijd hun typische stijltje met veel hout. De grootte is (in dit geval) niet belangrijk, want het draait hier om het skigebied en dat is daarbuiten. Het sneeuwlandschap is wit en weids zoals het moet zijn. Bovendien is het stiekem best fijn om tijdens de koude kerstdagen even lekker dicht bij elkaar in een kleine knusse ruimte te zitten.

In Valloire is wel een aantal hotels aanwezig, maar wij willen graag een appartement. In het dorp zijn meer dan genoeg restaurants en winkels te vinden. Een verblijf in een hotel heeft daarom in onze beleving geen meerwaarde voor een skivakantie.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Groene, blauwe en zwarte pistes voor iedereen

Het skigebied rond Valloire is in twee delen verdeeld: La Sétaz en Le Crey du Quart. Voor iedereen die het hele skigebeuren in kalmte wil ervaren, zijn er vele groene en blauwe pistes. Mocht je een ervaren skiër zijn, wees gerust er zijn ook heel wat stevige zwarte pistes. Deze zijn opgebouwd rond de wereldkampioen alpineskiën van 2011 èn 2015: Jean-Baptiste Grange. Dit is uiteraard de plaatselijke skiheld.

Laten we het over wachttijden aan de liften hebben…..die zijn er niet! Althans, er zijn geen files. Het hele skigebied is prachtig aan elkaar verbonden. Het leuke daarvan is dat je vanuit Valloire door kunt skiën naar de gemeente Valmeinier. Het beschikbare skigebied wordt hierdoor 150 kilometer groot.

Eigen materiaal mee en skispullen huren

Wij skiën regelmatig en hebben dan ook inmiddels ons eigen skimateriaal. Dat kan, want wij zijn niet meer zo in de groei, maar onze kinderen (gelukkig) nog wel. Voor hen huren wij steeds al hun ski benodigdheden en dat is maar goed ook: elke skivakantie moet er weer een maat groter voor hen gehuurd worden. Dit keer gaan ze mee naar Go Sport Montagne. In een lekker snel tempo wordt daar voor beide kinderen de complete ski uitrusting geregeld. Helmen, latten, stokken en laarzen, alles is in goede staat, goede maat en beschikbaar. De kinderen zijn ook weer gereed voor deze skivakantie.

Valloire is een skidorp en heeft als gevolg daarvan ook een paar skischolen. Met Ecole du Ski Français hebben wij goede ervaring, daarom gaan onze kinderen daar ook nu weer heen. We zijn super fier als Fien daar haar derde ster haalt en Wout zijn tweede. We willen verder absoluut niet op de zaken vooruit lopen of pochen, maar Jean- Baptiste, houd je vanaf nu stevig vast aan je skistokken; er zijn twee mededingers onderweg!

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Bergrestaurants en een nieuwe familietraditie op de piste

Deze hele skivakantie skiën we onbekommerd tot in het dal. Ons mooie skidorp ligt op 1400 meter hoogte, waardoor er naar hartelust bergop en bergaf geskied kan worden. Er ligt hier een fantastisch dik pak sneeuw. De natuur heeft hier een kwalitatief goed dik wit tapijt geleverd. Op de piste is het fijn toeven, vooral met een hapje erbij. Het bestellen gaat makkelijk en het consumeren ook. In een van de vele bergrestaurants kan genoten worden van een drankje en het uitzicht op het eindeloze landschap. Onze nieuwe kleine familietraditie aan het einde van de dag is de afdaling van de Escargot. Met deze piste van enige kilometers, is onze dagafsluiter gelukkig niet binnen enkele seconden voorbij.

Ook aan deze sportieve kerstvakantie in de Franse Alpen komt een eind. We zijn alle vier ontspannen en opgeladen door de verfrissende sneeuwvakantie als we in de auto stappen. Kortom, in de winter op vakantie naar Valloire betekent een dik pak sneeuw, een mooi landschap en in alle rust kunnen skiën.

Tags:

Geef een antwoord

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen