` Een rijk gevuld weekend Antwerpen met vrienden - Kiesreis

menu

Een rijk gevuld weekend Antwerpen met vrienden

Een weekendje Antwerpen met vrienden: zo veel te doen!

We willen met een paar bevriende koppels op vakantie, maar niet te lang en niet te ver weg van huis. Samen bedenken we al snel dat Antwerpen ‘the place to be’ is voor deze tweedaagse vakantie. In het bruisende Antwerpen is veel te doen, veel te zien en veel te proeven. Het belooft dus een rijk gevuld weekend te worden. Onze kinderen laten we thuis (wel met een oppas). We boeken een hotelkamer, pakken onze tandenborstels in en vertrekken.

De Meir, het winkelparadijs voor elk budget

Zodra we aankomen, dromen we even weg bij het zien van zoveel winkels bij elkaar. Modestad Antwerpen is een waar shopparadijs, dat is ons meteen duidelijk. Vlakbij deze winkelstraten is ook nog een aantal overdekte winkelcentra te vinden. Mocht het gaan regenen, dan kan daar ongehinderd verder geshopt worden. Deze meest befaamde winkelstraat in België is De Meir. Deze lange straat met prachtige historische panden, strekt zich uit vanaf het Centraal Station Antwerpen door naar de Scheldekaaien. Links en rechts zie je ongeveer alle grote en kleinere winkelketens die je kunt bedenken. De vintageshops en de exclusieve boetiekjes vind je meer richting de Nationalestraat en het Steenhouwervest. Het is zeer de moeite waard om hier ook heen te gaan, want de prijskaartjes kunnen erg meevallen.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Lunchen met artisanaal gebakken brood en alleen bio-ingrediënten

Bij het gezellige Le Pain Quotidien nuttigen we een duurzaam, gezond en erg lekker broodje, terwijl we met andere gasten gemoedelijk aan één lange tafel zitten. In deze bakkerij ligt de focus op hun artisanaal gebakken brood met, net zoals al hun andere gerechten, alleen bio-ingrediënten.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

De Museumroute wandelen

Met volle magen en vol energie zijn we klaar om een wandeling te maken. De Museumroute van 8,5 km staat voor nu op onze planning. Het leuke van deze route is dat het ons leidt langs vele monumenten, bijzondere panden en diverse musea. Het startpunt is het Museum voor Schone Kunsten. Onderweg passeren we onder meer ‘t Pakhuis, het Fotomuseum, het Steen, het Rubenshuis en het Vleeshuis. Dit is een kleine greep uit het grote aanbod aan musea in Antwerpen. Er is helaas geen tijd om meerdere musea te bezoeken.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Goed hotel vlakbij het station en toch rustig

Na de wandeling gaan we naar het Lindner Hotel & City Lounge om in te checken. Wij reizen met de trein en dit hotel ligt vlakbij het station. De ideale ligging voor ons dus! Overigens is er in dit hotel niets van het treinverkeer of ander rumoer te horen. We krijgen hier een upgrade naar een ruimere kamer en een welkomstdrankje. Dit hotel bevalt ons goed! Onze kamers zijn ruim en schoon. Het ontbijt is royaal en smakelijk. Auto’s kunnen tegen betaling onder het hotel geparkeerd worden en de winkelstraat ligt nauwelijks 100 meter verderop.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Cocktails en whisky bij het haardvuur

Cocktails at Nine op de Lijnwaadmarkt is onze volgende bestemming vandaag. Het 200 jaar oude pand heeft een stijlvolle cocktailbar waar dagverse ingrediënten worden gebruikt voor de drankjes. Staan jouw cocktailwensen niet op de kaart, dan kan het barteam deze meestal toch voor je bereiden. Bij het knapperende haardvuur kan je natuurlijk ook genieten van bijvoorbeeld een glas whisky, cognac of champagne.

Escape room, even snel de wereld redden en eten van een rollend transportbandje

Na de cocktails en het haardvuur zijn we gereed voor de boeienkoning op de Rijnkaai. In de escape room doen we onze uiterste best een bom te ontmantelen, raadsels op te lossen en een verwarde professor te ontmaskeren. Kortom, wij gaan binnen een uur de wereld wel even redden. Helaas, we falen jammerlijk. De receptionist is een stuk heldhaftiger en komt ons vrolijk fluitend (en nuchter) redden.

Hierna gaan we bij het All In Menu van Comotapas by Comocomo (Kammenstraat) eten. Dat is makkelijker dan de wereld redden, merken we al snel. Heerlijke gevarieerde hapjes (ook vegetarisch) komen op een transportband aangerold. Zo’n twee uur later rollen er ineens zoete desserts naar ons toe.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Stadswandeling, historische gebouwen, snuisterijen, kunst en de konijnenpijp

Na een goede nachtrust en een uitgebreid ontbijt in het Lindner Hotel, beginnen we aan dag twee met een stadswandeling van 7,5 km door de Scheldestad. Deze wandeling in het hart van de stad, heet Antwerpen Oud & Nieuw. We wandelen van de Groenplaats naar de Middenvijver, een natuurgebied. Wederom bewonderen we de oude panden, maar ook de meer moderne en extravagante kant van Antwerpen zien we nu voorbij komen. Het Jordaenhuis, de bijzondere snuisterijwinkeltjes (Hoogstraat) en de kunst in het oude gasthuis, zit voor altijd in ons geheugen. We zijn ook onder de indruk van de konijnenpijp onder de Schelde. Deze leidt ons naar het natuurgebied Linkeroever.

Binnenkort weer!

Helaas betekent het einde van deze wandeling ook het einde van ons weekendje weg. Het was kort, maar zeer krachtig en bijzonder prachtig. Binnenkort gaan we allemaal absoluut weer, maar dan met onze kinderen erbij.

Tags:

Geef een antwoord

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen