` De Nederlandse kust: 6 prachtige stranden om te bezoeken - Kiesreis

menu

De Nederlandse kust: 6 prachtige stranden om te bezoeken

Nederland heeft een aanzienlijk kustgebied voor zo’n klein land, met stranden en eilanden die de Nederlandse zomer nog interessanter maken. De kust kan worden onderverdeeld in vier groepen: Waddeneilanden, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland.

© Pixabay.com

De meeste stranden hebben duinen, fijn zand, en water dat een beetje koud is. En er is veel wind, zoals bijna overal in het land. Vanaf het voorjaar kunt je op de stranden in ieder geval heerlijk wandelen, en in de zomer kunt je op bijna elk strand vele sporten beoefenen. Hier zijn wat suggesties van stranden om van de warmte te genieten aan deze kant van de oceaan. Bekijk ze!

  1. Waddeneilanden

De Waddenzee is een werelderfgoedgebied, gelegen tussen Den Helder in Nederland en Esbjerg in Denemarken.

Er zijn meer dan 50 eilanden, waarvan de belangrijkste vijf Nederlandse eilanden zijn: Texel (het grootste), Vieland (met een dorp), Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog (met het schoonste water van Nederland), ook bekend als de Waddeneilanden, die een rijke fauna en flora hebben. De getijden zijn constant op de eilanden, waardoor het water snel opwarmt en rijk is aan voedsel, waardoor er zeehonden, vogels en vissen leven.

Het interessante is dat je tussen de eilanden kunt bewegen, dus in één reis kun je er meerdere bezoeken.

  1. Noord-Holland – Scheveningen

Dit strand ligt dicht bij Den Haag en staat bekend om de grote pier met verschillende mogelijkheden voor restaurants en recreatie aan het strand en als podium voor festivals en evenementen.

Maar populariteit heeft zijn prijs: op warme dagen is het een van de drukst bezochte stranden van het land, met veel toeristen en plaatselijke bewoners die zich er vermaken. Het is ook goed om te surfen en voor verschillende sporten.

© Pixabay.com

  1. Bloemendaal aan Zee

Dit strand staat bekend om de omringende natuur, omgeven door duinen. Maar laat je niet misleiden: opwinding is hier gegarandeerd. Het is een van de populairste stranden in de zomer, met verschillende feesten en restaurants die jonge mensen uit het hele land aantrekken.

  1. Zandvoort

Rondgewandeld in Amsterdam en besloten om te gaan zwemmen? Ten eerste, pas op dat het water behoorlijk koud kan zijn (feit), en ten tweede, Zandvoort kan een goede optie zijn voor een snelle wandeling, vanwege de gemakkelijke toegang en 9 km schoon zand. Daarnaast zijn er verschillende restaurants en kiosken aan het strand, sportevenementen en de stad zelf is erg leuk.

  1. Cadzand

Het zuidelijkste strand van Nederland heeft veel bezienswaardigheden. Een bijzonderheid is dat hier het enige resort in Nederland is dat gecertificeerd is voor het beoefenen van thalassotherapie, dat is therapie met water en zeemodder.

© Pixabay.com

  1. Oostkapelle

Dit strand is speciaal omdat er geen auto’s in de buurt van het water komen (de parkeerplaats is ongeveer 30 minuten lopen door duinen en begroeiing), en omdat het lang en breed is, is het uiteindelijk een rustiger en schoner strand dan de andere stranden. Het avontuur is de moeite waard voor de schoonheid van de plek. Honden zijn toegestaan op verschillende plaatsen op het strand.

Geef een antwoord

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen