` De magie van Lapland - Kiesreis

menu

De magie van Lapland

Lapland is een van de meest magische plaatsen in Finland. Het ligt in het noorden van het land en grenst aan Zweden, Noorwegen en Rusland. Met zijn witte landschappen als scènes uit een film tijdens de winter, ontvangt het duizenden toeristen op zoek naar de Aurora Borealis en om de Kerstman te ontmoeten.

Maar het is ook de bestemming van de middernachtzon, waar hij nooit ondergaat en de dag nooit donker wordt. Van de duizenden groene tinten van de lente en de Ruska, met de levendige kleuren van de herfst.

Er zijn niet veel grote steden in de regio. Het zijn meestal dorpen, veel midden in de natuur. Lapland biedt echter het hele jaar door attracties, zowel voor wie de vrieskou van de winter wil ervaren als voor wie wil genieten van de lange zomerdagen.

© Pixabay.com

Ontdek de topbestemmingen van Lapland

Rovaniemi

Rovaniemi is de hoofdstad van Lapland en wordt beschouwd als de grootste stad in landoppervlakte in Europa. Hoewel het slechts 63.000 inwoners telt, beslaat het een totale oppervlakte van meer dan 8.000 km².

Rovaniemi is een stad van moderne constructies met zeer weinig historische gebouwen. Dat komt omdat de Duitsers aan het eind van de Laplandoorlog alles plat brandden voordat ze in 1944 Zweden binnen marcheerden. De stad werd in puin achtergelaten en moest worden herbouwd, met een vernieuwd plan van de beroemde architect Alvar Aalto.

Aurora Borealis in Rovaniemi

Santa’s Village is een magische plek, vooral voor kerstliefhebbers. Het is in het dorp dat ook de poolcirkel doorkruist en je kunt precies zien waar dit gebeurt. Rovaniemi is ook de populairste plaats voor toeristen om in iglo-resorts te verblijven om de Aurora Borealis te zien.

Het Arktikum Museum – dat ook het wetenschapscentrum van de stad, het Arctisch centrum van de Universiteit van Lapland en het Regionaal Museum van Lapland is – biedt een ervaring van de Noordse cultuur, natuur en geschiedenis. Bovendien heeft de stad het skigebied Ounasvaara, duizenden wandelpaden en overal natuur, zoals de schoonheid van de Poolcirkel Wandeling.

Inari

Inari is de grootste gemeente van Finland en verbindt verschillende andere dorpen met elkaar. Het Siida Museum, gelegen in het dorp Inari, is een natuurcentrum en is de thuishaven van de Sami-cultuur, het inheemse Finse volk. Het museum is het hele jaar door geopend, met verschillende openingstijden in elk seizoen, en heeft ook een openluchtmuseum in de zomer.

Een van de aankomstpunten in Lapland, naast de luchthaven van Rovaniemi, is via Ivalo, een van de grootste dorpen in Inari. Hier blijft de middernachtzon achter de horizon en is het een plek om de natuur te verkennen en te skiën. In Saariselkä, een ander dorp dat gedeeltelijk in het Urho Kekkonen National Park ligt, bevindt zich Saariselkä Ski & Sport Resort. Het is het noordelijkste skigebied van Europa.

© Pixabay.com

Gezicht op de stad Levi

De schoonheid van het stadje Levi, iets meer dan twee uur ten noorden van Rovaniemi in de gemeente Kittilä, is betoverend. Het is de thuisbasis van het grootste en meest populaire skigebied van het land. Bovendien kunt je er sneeuwscooter safari’s maken, ijsduiken, sledetochten maken, de Aurora Borealis zien en van het nachtleven genieten.

Fins Lapland is een plaats om in alle seizoenen te bezoeken. Hoewel het toerisme het zwaarst is in de winter, zult je het hele jaar door verbaasd zijn.

Tags:

Geef een antwoord

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen