` Brede zandstrandvakantie op Kreta met een vleugje Santorini - Kiesreis

menu

Brede zandstrandvakantie op Kreta met een vleugje Santorini

Zonnen, zwemmen en wandelen op Kreta, met restjes vulkaan op Santorini

Dit keer gaan we op vakantie naar het Griekse eiland Kreta. Daar ligt Analipsi (ook Analipsis genoemd), een klein, rustig dorpje aan de noordkust. Het dorp ligt zo’n 19 km ten oosten van de luchthaven van Heraklion. Het is er vredig en kleinschalig met een paar leuke cafés en gezellige terrasjes. Rondom het zonnige dorp hangt een iets andere sfeer, want daar tegen de kust, liggen de populaire resorts. Als je interesse hebt in typisch Griekse olijfboomgaarden, verplaats je dan iets meer landinwaarts. Daar kun je je vergapen aan de prachtige olijfboomgaarden. Enkele kilometers verderop ligt het beruchte Chersonissos inclusief bruisend uitgaansgebied. Het strand van Analipsi is echter zo breed en ruim dat daar zelfs in het hoogseizoen in alle rust van zon en de zee genoten kan worden.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Volop luieren in all inclusive hotel Stella Village

Wij zijn van plan om enorm te luieren en doen dat in all inclusive hotel Stella Village. Veel luieren met af en toe een mooi uitstapje, dat is ons plan, want we willen wel iets van de omgeving zien. Onze kamer bevalt prima. Alles is aanwezig en het is er schoon. We zijn ook blij met de ruim opgezette terrassen van het hotel. Hier zijn geen toestanden nodig om zetels en parasols te reserveren. Er is altijd voor iedereen plaats genoeg. Het hotel ligt aan een (privé)strand, maar het heeft ook twee grote zwembaden en drie zwembaden speciaal voor kinderen. Kortom, onze kinderen vermaken zich hier goed, ook zonder ons. Het centrum ligt op loopafstand, mochten we daarheen willen. Conclusie, we kunnen hier zeer succesvol luieren. Onze stapel meegenomen boekjes slinkt dan ook snel. Als we al eens bewegen, is dat om een cocktail te halen. We leven van eetmoment naar eetmoment. Van vieruurtje naar diner…dit is puur vakantiegenot.

Glibberig van de zonnebrandcrème, zien we soms vanachter onze zonnebril hoe hard het personeel van Stella Villa werkt. Ondanks hun drukke bezigheden bedienen ze iedereen met een vriendelijke glimlach. De bediening communiceert ook binnen in het restaurant in het Engels met ons.

Na enkele dagen druk te zijn geweest met luieren en lezen, gaan we toch even het paradijs verlaten. We willen op uitstap gaan, want we zijn op een mooi eiland met natuurlijk meer dan alleen het heerlijke hotel. Het lukt ons om redelijk goedkoop een auto te huren. We trekken deze dag naar de 100 kilometer verderop gelegen stad, Rethymnon.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

De oude stad Rethymnon en de vuurtoren

Ook de stad Rethymnon ligt aan de noordkust van Kreta. Vanaf ons verblijf op Analipsi rijden wij erheen in anderhalf uur. Deze stad werd gebouwd door de Turkse en Venetiaanse overheersers. We passeren het overgebleven fort en wandelen de oude binnenstad in. We komen terecht in een gezellige brij van kleine straatjes en leuke kronkelige steegjes. We ervaren een vrolijke overdaad aan restaurants en winkeltjes. Onze wandeling dwars door de stad eindigt bij de haven met de vuurtoren. Dit is het overbekende stadsgezicht van deze locatie en we kijken bewonderend toe.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Een tocht over het vulkanische eiland Santorini

Het Griekse eiland Santorini ligt in de Egeïsche Zee. Het behoort tot de eilandengroep de Cycladen. Door de vele vulkaanuitbarstingen is het eiland van vorm veranderd. Ooit was het rond, maar als gevolg van de vele uitbarstingen is het midden van het eiland verdwenen. Dat is nu zee geworden. Hierdoor heeft het huidige Santorini een ringvorm gekregen. Overblijfselen van vulkanische uitbarstingen, dat klinkt altijd spannend, dus dat willen we van dichtbij zien.

De kleine mooie stad, Oia

Bij Analipsi Tours hebben we een georganiseerde trip geboekt. Bij het hotel haalt de bus ons op en brengt ons naar de haven van Heraklion. Daar stappen we op de Santorini Palace van de Minoan Lines, dat is de high-speedferry die ons in nog geen twee uur naar Santorini vervoert. We genieten van deze echte toeristische uitstap. Al in de bus op Santorini, kijken we onze ogen uit. De eerste stop is in het mooie Oia, één van de twee stadjes die we hier vandaag bezoeken. Oia met z’n blauwe koepelkerken en witte huisjes met blauwe en witte daken, vinden we het mooist. Na dit sprookjesachtige stadje neemt de bus ons mee naar de volgende stad, Fira.

De busritjes duren steeds ongeveer twintig minuten, waarna we de tijd hebben om een uur (of anderhalf uur) de locaties te bekijken. De bustour heeft een strakke planning en in de bus krijgen we leuke en handige informatie over Santorini te horen. Zo leren wij meer over hoe je sommige plaatsen het beste kunt bereiken.

De drukke hoofdstad van Santorini, Fira

In Fira, een grote en erg roerige stad, beklimmen we de trappen om bij het hoogste punt uit te komen. Langs de kraterwand van de Caldera wandelen we terug. De enorme krater om ons heen, is ontstaan door uitgestoten lava en gesteente. Nu is de gapende krater gevuld met zeewater. Langs de wanden van de krater zijn kenmerkende witte huizen gebouwd met uitzicht op de vulkaan en op de geduldig wachtende cruiseschepen. Indien je net de verkeerde schoenen aan hebt, een pijnlijke teen krijgt of je hebt gewoon geen zin om al die treden in de haven naar Fira te beklimmen, dan kun je ook de kabelbaan nemen.

Het zwarte lavastrand van Perissa

Het lavastrand van Perissa is onze laatste stop van deze bustour. Na de vreselijk drukke, woelige, hete stadjes, komen we in deze badplaats helemaal tot rust. We belanden op een zwart zand-kiezelstrand van zeven weids uitgestrekte kilometers met uitnodigende beachbars, restaurants en tavernes. We komen tot rust, terwijl we genieten van ons hapje en drankje. Dit genot wordt verstrekt als we de rekening krijgen te zien. Die valt onverwacht enorm mee. Het is hier op dit lavastrand goed betaalbaar.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Terug naar de vertrouwde rust van ons hotel

We moeten wel eerlijk toegeven dat we Santorini verder een duur eiland vinden. Nu hadden wij een 4-sterrenrestaurant bij onze all inclusive, vroegboekkorting (ofwel last minute) en kinderen die voor maar €199 mee konden, waardoor we het dure eiland toch onbekommerd konden bezoeken.

Onze luie laatste dagen op Kreta, brengen we door zoals we van plan waren. We genieten van de rust en ruimte die Stella Village te bieden heeft. Het einde van augustus nadert. Wij gaan straks in elk geval goed uitgerust weer aan de dagelijkse ratrace beginnen. We zijn er klaar voor.

 

Geef een antwoord

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen