` Bangkok: waar plezier en zaken samenkomen - Kiesreis

menu

Bangkok: waar plezier en zaken samenkomen

Bangkok, meer dan een plezierreis met zakelijk tintje

Bangkok, de hoofdstad van Thailand, polariseert. Het is een wereldstad, waar je net als andere metropolen, van moet houden. Het is er heerlijk druk zonder dat je het gevoel krijgt in een wespennest te zijn terechtgekomen. Een versmachtend gevoel overheerst helemaal niet. Het is overigens ook het walhalla van Bourgondische fijnproevers en het epicentrum voor fervente shoppers. Kortom, een perfecte mengelmoes van een staaltje westerse cultuur in combinatie met Aziatische ingrediënten. En vooral wat niet onbelangrijk is: portefeuillevriendelijk.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Een vliegticket…. in businessclass

Wie voor het werk naar de Thaise hoofdstad Bangkok afreist, wil wellicht volledig relaxed en uitgerust aankomen. In die optiek wordt door zakenmensen vaak in businessclass gevlogen. Het prijskaartje van een vliegticket ligt wel gevoelig hoger dan in economy class, maar door de band genomen krijg je wel waar voor je geïnvesteerde geld. Niettemin is het belangrijk met welke vliegtuigmaatschappij je de reis aanvat. Op dat vlak kan het vliegcomfort nogal verschillen tussen vliegtuigmaatschappijen. Hou daar wel degelijk rekening mee. Enkele voordelen als je reist in business class:

 • Check in: niet in een rij staan wachten
  Het grootste verschilpunt tussen een business class en een economy class ticket zit in de tijd die je spendeert bij het inchecken. Er staan immers geen ongeduldig wachtenden voor je bij het inchecken.
 • Speciale business lounge
  Eens de douane controle voorbij, wacht een speciale business lounge in elke vlieghaven op je. Hier kan je gratis eten en drinken.
 • Boarding
  Je kan als eerst boarden in het vliegtuig. Erg handig als je kinderen je vergezellen omdat je een zee van tijd hebt om makkelijk in te checken.
 • Eten en drinken
  De meeste vliegtuigmaatschappijen verwelkomen je meteen met champagne en de meest exquise wijnen tijdens de vlucht. In vele gevallen kan je à la carte bestellen voor je voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht en dessert.
 • Slaapcomfort
  Je stoel tover je in een handomdraai om tot een comfortabel bed zodat je volledig uitgerust op je bestemming aankomt zodat je meteen uitgeslapen aan je werkdag begint.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Kiezen voor The Athenee Hotel: in de buurt van een skytrein

Bangkok biedt een scala aan luxueuze hotels. Als zakenreiziger is het niet zo evident om de juiste selectie te maken. De voorkeur geven aan een guesthouse zoals dat vroeger het geval was, lijkt voltooid verleden tijd. Als absolute aanrader voor je minitrip lijkt The Athenee Hotel in hartje Bangkok een aanbeveling waard. En daar zijn verschillende goede redenen voor. Het is eerst en vooral strategisch gelegen, in de buurt van een stopplaats van de skytrein die je binnen de kortste keren kriskras in Bangkok probleemloos brengt. Het majestueuze hotel ademt een ongeziene luxe uit, waarbij een zwembad en een prachtig panoramisch uitzicht over de Thaise hoofdstad de belangrijkste eyecatchers zijn. De aanwezige hoogstaande service en het uitstekende uitgebreide ontbijt maken van dit hotel een ware voltreffer wanneer je eveneens de prijs/kwaliteitsverhouding in acht neemt. Een kleine hint: wanneer je de zogenaamde club versie als extraatje bijboekt, heb je de mogelijkheid om tussen bepaalde uren met volle teugen te genieten van gratis eten en drank. Het loont de moeite waard om die extra optie in overweging te nemen.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Het vervoer in Bangkok

De Thaise hoofdstad is met zijn meer dan 12 miljoen inwoners tijdens de spitsuren een echt mierennest. Wie voor het eerst in Bangkok komt, zal even moeten wennen aan de chaotische verkeersdrukte. In het straatbeeld razen tuk-tuks, taxi’s en brommers door elkaar. Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Taxi’s in Bangkok zijn een ware helletocht in Bangkok en niet zo goedkoop omdat de meterstanden in een file gewoonweg blijven doorlopen. Zaak is om te zoeken naar alternatieve oplossingen. Het goedkoopste transportmiddel in deze wereldstad is de skytrein. Het is niet alleen het meest budgetvriendelijke, maar ook het snelste. Andere oplossingen zijn de bootdiensten op de rivier en de metro. Hou er ook rekening mee dat de tuk-tuk vrij duur is. Een andere mogelijkheid is achterop gaan zitten op een motor, hoewel dit in deze stad een levensgevaarlijke onderneming is. Wie van wandelen houdt, kan uiteraard ook kiezen voor een uitgestippelde wandelroute.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

Shoppen voor weinig geld in Bangkok

Als je slechts een paar dagen voor je werk van huis weg bent, is Bangkok de uitgelezen plaats om met verrassende pakjes terug te keren naar het thuisfront. De Thaise hoofdstad herbergt tientallen shopping malls waar iedereen aan zijn trekken kan komen: van spotgoedkoop tot peperduur. Afhankelijk van je buckinglist, kan je probleemloos je favoriete gadgets of geschenken afvinken wanneer je er voldoende tijd voor vrij maakt. De keuzemogelijkheden zijn quasi oneindig.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

3 leukste bezienswaardigheden in Bangkok

De magnetische aantrekkingskracht van de stad Bangkok bij zakenmensen en toeristen heeft vooral te maken met het aantal trekpleisters dat deze Thaise hoofdstad te bieden heeft. De 3 belangrijkste bezienswaardigheden in een notendop even op een rijtje zetten:

 • 1. Ontdek de tempels
  De Thaise hoofdstad telt meer dan een dozijn tempels waarbij het Boeddhisme een centrale rol speelt in het dagelijkse leven van Thaise inwoners. In Thailand heten deze tempels ‘Wat’. Het overgrote deel van de tempels onderscheidt zich door de gouden architectuur die meteen de aandacht aantrekt en de daarbij horende versiering.
 • 2. Bezoek de drijvende markten
  Bangkok, dat soms de bijnaam het ‘Venetië van Azië’ krijgt, is gelegen aan de Chao Phraya rivier. Hierdoor lopen talrijke kleine kanalen door deze metropool met drijvende markten als attractiepool. Ook wel de Floating Market genoemd. Je vaart met een kleine boot door de Khlongs. De bekendste markten zijn Amphawa Market en Damnoen Saduak Market.
 • 3. De Bourgondiër uithangen in China Town
  China Town vind je niet enkel in China, maar ook in de Thaise hoofdstad. Voor de Bourgondische types die van een culinair festijn houden, is Yaowarat na zonsondergang the place to be. Het is een gezellig druk stadsgedeelte met een wirwar van kleine straten, winkels, tempels en een groot aantal eetkraampjes. De wijk is een ware trekpleister.
 • 4. Kerstmis in Bangkok: unieke belevenis
  Eén van de mooiste periodes om een bezoekje te brengen aan Bangkok is zeker de decembermaand met het opsnuiven van de Kerstsfeer. Lanterfanten in 35 graden Celsius tijdens de Kerstperiode, met de schallende tonen van Boney M op de achtergrond, overal kerstverlichting op straat en mooi versierde kerstbomen. Geef toe, dit heeft wel iets! De Thai hebben echt een boontje voor Kerstmis. Zondermeer een unieke belevenis voor wie voor zijn job slechts een paar dagen in Bangkok kan verblijven.

© Kiesreis.nl / Reisfanaten.be

 

Tags:

Geef een antwoord

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen