` 5 sensationele steden om te bezoeken in Duitsland - Kiesreis

menu

5 sensationele steden om te bezoeken in Duitsland

Duitsland is een ongelooflijk land, charmant en vol verhalen. Het zit vol eigenaardigheden die van een reis erheen iets heel bijzonders maken. Het is een land dat toeristen veel meer te bieden heeft dan zijn rijke metropolen, zoals Berlijn. Prachtige landschappen, kastelen en mooie steden, waarvan sommige bewaard zijn gebleven van de verschrikkingen van de oorlog, wachten op je tijdens jouw volgende reis naar deze fantastische bestemming!

© Pixabay.com

  1. Berlijn

Berlijn is een moderne stad, zowel qua mode als architectuur. De Berlijnse Muur is een mijlpaal die nog steeds het gewicht van de naoorlogse sfeer draagt, en ondanks de kleurrijke graffiti die de site siert, is het nog steeds een symbool van sociale vooruitgang.

Bezoek de Weltzeituhr Clock (wereldklok), met daarop een model van het zonnestelsel, de glazen capsule van de Reichstag, die een interessant uitzicht over de stad biedt, de Brandenburger Tor en verlaat Berlijn niet zonder te hebben gedineerd in het historische en traditionele Zur Letzten Instanz, een 16e-eeuws restaurant dat werd bezocht door Napoleon en Beethoven. Een plaats van historische rijkdom, gevarieerd toerisme en veel betovering, zo wordt Berlijn omschreven.

  1. München

München weerspiegelt de charme van Beieren. Bierliefhebbers moeten naar het Hofbräuhaus, het hopparadijs dat al sinds 1589 een van de beste bieren ter wereld produceert. München is ook beroemd om zijn prachtige en comfortabele stadsparken, zoals de Olympiaberg en de Englischer Garten.

Een zeer interessante tip is dat de stad perfect is om te fietsen, zodat het sensationeel is om de bezienswaardigheden per fiets te leren kennen. Het is vlak en vol groene hoekjes. De Beierse gastronomie is een ander verbazingwekkend punt in deze stad, bezoek de restaurants, bars en markten, zoals de Viktualienmarkt en de cultuur van biergärten, dat zijn biertuinen.

Vergeet tenslotte niet de musea te bezoeken. Van kunst tot technologie, München is voor elk wat wils, ook voor autoliefhebbers, want het is de thuisstad van BMW.

  1. Hamburg

Germaans Venetië, zo staat Hamburg bekend. De stad omvat ook de grootste haven van het land en heeft de titel van groenste stad van Duitsland, met prachtige parken, onberispelijk onderhouden tuinen en grote beboste gebieden, vol met bloemen overal.

Sommige plaatsen kunnen worden bewonderd tijdens boottochten over de Elbe en haar kanalen. Twee schepen zijn uiteindelijk musea geworden, het vrachtschip Cap San Diego en het zeilschip Rickmer Rickmers. Aan land bezoek je de cafés, theaters en het wassenbeeldenmuseum Panoptikum van de trendy Reeperbahn, het meest levendige nachtleven van Hamburg.

  1. Frankfurt

Frankfurt is verrassend. De financiële hoofdstad van Duitsland betovert dag en nacht met de grandeur van haar architectuur en bezienswaardigheden. Van de historische gebouwen tot enkele van de grootste wolkenkrabbers van Europa, de stad heeft het allemaal.

De gotische kathedraal van St. Bartholomeus is een robuust bouwwerk dat sinds de eerste bouw in de 14e eeuw twee keer is verwoest en herbouwd. Ga naar de film in het Duitse filmmuseum, bekijk de tentoonstellingszalen van een van de vele kunstgalerijen in Frankfurt, of beklim de top van de Main Tower voor een panoramisch uitzicht van 360 graden over de stad.

© Pixabay.com

  1. Oberstdorf

Het Beierse alpendorp Oberstdorf, een van de grootste en meest gewilde vakantieoorden van Duitsland, is populair bij gezinnen uit de hele wereld. Het herbergt de Heini-Klopfer-Skiflugschanze, de op één na hoogste berg ter wereld.

Vlakbij liggen de fantastische skigebieden van Nebelhorn, Kanzelwand/Fellhorn en Kleinwalsertal. In Duitsland is het een van de meest bezochte routes voor extreme sneeuwsportfanaten!

Geef een antwoord

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen